Αν και ήταν αναμενόμενο να συμβεί, τελικά η Sharp φαίνεται πως αποφάσισε να το κάνει μία ώρα αρχύτερα, αφού σκοπεύει μέσα στο 2018 να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, 8K τηλεοράσεις.

Στην έκθεση IFA 2017, η Sharp παρουσίασε τη νέα σειρά 8K τηλεοράσεων και monitor, γνωστές και ως AQUOS. Η σειρά AQUOS θα κυκλοφορήσει σε Κίνα, Ταϊβάν και Ιαπωνία μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου ενώ στην Ευρώπη αναμένονται το Μάρτιο του 2018.

Αν και οι πληροφορίες είναι ελάχιστες όσο αφορά τις επιδόσεις των τηλεοράσεων της Sharp, η 8K τηλεόραση των 70΄΄ θα έχει 4 θύρες HDMI εκ των οποίων η μία θα είναι αποκλειστικά για 8K ανάλυση ενώ οι άλλες θα υποστηρίζουν 4K και 2K με δυνατότητα αναβάθμισης (upscaling) σε 8K.

Όσο αφορά την ουσία, το 8K έχει 4 φορές υψηλότερη ανάλυση από το 4K, όπου εκ των πραγμάτων μεταφράζεται σε καθαρότερη, λεπτομερέστερη και ευκρινέστερη εικόνα. Με βάση τα όσα παρουσίασε η Sharp, οι 8K τηλεοράσεις έχουν εντυπωσιακή εικόνα. Τα βίντεο που επέλεξε η εταιρεία, όπως λουλούδια να ανεμίζουν ή τη ζωή στην άγρια φύση, είχαν απίστευτα ρεαλιστική εικόνα και εντυπωσιακό βάθος.

Η Sharp ασχολείται ζεστά με την 8K ανάλυση αρκετό καιρό στην Ιαπωνία αλλά ξεκαθάρισε πως θέλει να φέρει την τεχνολογία της σε όλο τον κόσμο με κύριο στόχο φυσικά να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού και να αυξήσει το μερίδιό της, στην αγορά των τηλεοράσεων.

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Sharp, η εταιρεία έχει σκοπό να ενσωματώσει την τεχνολογία 8K και σε άλλες συσκευές όπως φωτογραφικές μηχανές, media players αλλά και προγράμματα επεξεργασίας βίντεο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει το δικό της 8K οικοσύστημα ώστε ο χρήστης να έχει διαθέσιμο περιεχόμενο να παρακολουθήσει στην 8K τηλεόρασή του.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017