Ο όμιλος Warner αξιοποιεί πλήρως τον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας Χόμπιτ του Πίτερ Τζάκσον σπάει τα ταμεία των κινηματογράφων, το αντίστοιχο παιχνίδι LEGO αναπτύσσεται από την ομάδα προγραμματιστών της αγγλικής TT Games, ενώ το στούντιο Monolith της Warner Interactive ασχολείται με τον τίτλο Middle-earth: Shadow of Mordor, μια ελεύθερη ερμηνεία του έπους φαντασίας.

[justified_image_grid exclude=1214]

Μάλιστα, έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τις πρώτες εικόνες και τις σχετικές πληροφορίες από το έργο των δημιουργών του μοναδικού No One Lives Forever και του F.E.A.R. Το Middle-earth: Shadow of Mordor διαδραματίζεται 60 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μια εποχή όπου ο πανούργος Σάουρον κάνει την εμφάνισή του στη Μόρντορ με τα στρατεύματά του. Πρωταγωνιστής είναι ο Ranger Talion, ο οποίος επανέρχεται από τον κάτω κόσμο από ένα μυστηριώδες πνεύμα εκδίκησης και καλείται να βρει το δρόμο του κατατροπώνοντας στρατιές από Ορκ και Ουρούκ Χάι.

Το Middle-earth: Shadow of Mordor προσφέρει έναν ανοιχτό κόσμο που θυμίζει τα μηχανική παιχνιδιού των επιτυχημένων σειρών Assassin’s Creed και Batman, και ξεχωρίζει μέσα από ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έτσι, ο χαρακτήρας έχει π.χ. δυνάμεις φαντάσματος, τις οποίες ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει για να καταλάβει τους αντιπάλους του. Υπάρχει, επίσης, το λεγόμενο σύστημα της νέμεσης, βάσει του οποίου ο Talion δημιουργεί μια σχέση (εκδίκησης) με τους εχθρούς του. Το Middle-earth: Shadow of Mordor αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος για PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One και υπολογιστές.