Η Warner Bros. Interactive ανακοίνωσε ένα νέο παιχνίδι βασισμένο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το φανταστικό σύμπαν του Βρετανού συγγραφέα J.R.R. Tolkien θα αποτελέσει το σκηνικό του Middle-Earth: Shadow of Mordor – ένα παιχνίδι δράσης σε οπτική τρίτου προσώπου, το οποίο διηγείται μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης και θα διατεθεί για υπολογιστές, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Το έργο αναπτύχθηκε από τη Monolith Productions, η οποία δημιούργησε και το τελευταίο παιχνίδι στρατηγικής δράσης Guardians of Middle Earth.

Σε αντίθεση με το υπερθέαμα multiplayer που προσέφερε το Guardians of Middle Earth, το Shadow of Mordor είναι μια κλασική σόλο περιπέτεια στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Πρωταγωνιστής είναι ο Ranger Talion, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του από τους στρατιώτες του Sauron. Αλλά το πνεύμα της εκδίκησης τον φέρνει πίσω στη ζωή και ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης δικαιοσύνης στη Μόρντορ, όπου μαθαίνει περισσότερα για το πεπρωμένο του και για το πώς δημιουργήθηκαν τα διάσημα δαχτυλίδια της δύναμης.

Εκτός από τη συσκευασία και το λογότυπο, προς το παρόν δεν έχουμε δει τίποτα παραπάνω από το Shadow of Mordor. Ωστόσο, η συνεργασία των έμπειρων προγραμματιστών της Monolith με τον σκηνοθέτη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τον Peter Jackson, και το στούντιο ειδικών εφέ Weta Workshop εγγυάται σίγουρα μια υψηλής ποιότητας προσαρμογή, γεμάτη φαντασία τύπου Τόλκιν