Η Creative λανσάρει μια νέα σειρά ρετρό ακουστικών σε καφέ χρώμα. Μάλιστα, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς αποκρίνεται στην αφή μέσω τεχνολογίας NFC.

Το Creative Aurvana Platinum υποστηρίζει τα πρότυπα Bluetooth και NFC (Near Field Communication). Για να το συνδέσετε με ένα smartphone ή έναν φορητό υπολογιστή NFC, αρκεί ένα σύντομο άγγιγμα στο σημείο όπου βρίσκεται η κεραία NFC των δύο συσκευών και η σύνδεση πραγματοποιείται τελείως αυτόματα μέσω Bluetooth. Δεν χρειάζεται ούτε PIN ούτε μη αυτόματη ρύθμιση.
Η συσκευή διαθέτει, επίσης, βύσμα USB και βύσμα ήχου. Έτσι μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ή υπολογιστή. Οι οδηγοί 50 mm αποδίδουν πλούσια μπάσα και δεν παραμορφώνουν τα πρίμα. Χάρη στην ενεργή λειτουργία αποκλεισμού των θορύβων, εξασφαλίζεται ησυχία σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως π.χ. στα αεροπλάνα. Οι κάψες είναι κατασκευασμένες από μαλακό υλικό, ώστε να αγκαλιάζουν καλά τα αυτιά προσφέροντας απόλυτη άνεση. Η μπαταρία του φορητού σετ ακουστικών-μικροφώνου αρκεί για έως και 15 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Και αν εξαντληθεί, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το καλώδιο 3,5 mm και να συνεχίσει να ακούει μουσική, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι διαθέσιμη η λειτουργία Bluetooth.

Το σετ ακουστικών-μικροφώνου σε μεταλλικό ντιζάιν έχει οδηγούς 40 mm και μια μονάδα χειρισμού στο καλώδιο

Το ασύρματο Aurvana Gold ενσωματώνει, επίσης, τεχνολογία NFC και διαθέτει ενεργή λειτουργία αποκλεισμού των θορύβων. Η ένταση του ήχου ρυθμίζεται απευθείας από τα ακουστικά. Το σετ ακουστικών-μικροφώνου μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα με δύο συσκευές. Διαθέτει οδηγούς 40 mm και, συνεπώς, είναι λίγο μικρότερο από το μοντέλο Premium.

Το Aurvana Live!2 δεν ενσωματώνει ούτε ασύρματη τεχνολογία ούτε συσσωρευτή. Το σετ ακουστικών-μικροφώνου σε μεταλλικό ντιζάιν έχει οδηγούς 40 mm και μια μονάδα χειρισμού στο καλώδιο. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να δέχεται κλήσεις ή να ελέγχει την αναπαραγωγή. Αυτό το μοντέλο διατίθεται μόνο στους χρωματικούς συνδυασμούς μαύρο-χρώμιο και μαύρο-κόκκινο σκούρο.

Και τα τρία μοντέλα κυκλοφορούν στο εμπόριο από τον Οκτώβριο του 2013.