Το να πετάνε ταξί στον αέρα ίσως αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πολλούς, όμως η Uber προχωρά ακάθεκτη προς αυτό το στόχο με το πρόγραμμα uberAir. Υπολογίζει μάλιστα ότι οι πρώτες εμπορικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το 2023 ενώ τρία χρόνια νωρίτερα θα είναι σε ισχύ το δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Μάλιστα η εταιρεία επέλεξε την έκθεση Annual Elevate Summit για να ανακοινώσει μια σειρά από νέες τεχνολογίες και συνεργασίες οι οποίες βοηθούν στην υλοποίηση και λειτουργία του πρώτου παγκόσμιου αστικού αερομεταφορικού δικτύου ενώ διευκρίνησε ότι δε θα κατασκευάσει η ίδια τα ιπτάμενα οχήματα.

uberAir

Σήμερα, κατά την Annual Elevate Summit, η Uber χρησιμοποίησε την πτήση για να παρουσιάσει την πρόοδο της βιομηχανίας αερομεταφορών σε πολλά μέτωπα που απαιτούνται ώστε να καταστήσει την υπηρεσία uberAIR πραγματικότητα το 2023.

Αυτό περιλαμβάνει πολλαπλά σχέδια ιπτάμενων οχημάτων, νέα τεχνολογία μπαταριών, κατασκευαστικές καινοτομίες και το “λειτουργικό σύστημα” το οποίο θα καταστήσει ασφαλείς, ακριβείς και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες που θα επιτρέψουν στις πόλεις να βελτιώσουν άμεσα το συγκοινωνιακό τους δίκτυο.

Αυτή η γιγαντιαία προσπάθεια για να καταστήσουμε εφικτό το να “πατάς ένα κουμπί και να πραγματοποιείς μια εναέρια μεταφορά” μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσω στενών συνεργασιών με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα και σε αυτό αποσκοπούν οι Elevate Summits» δήλωσε ο Jeff Holden, Chief Product Officer της Uber.