Η επέλαση των Windows 10 συνεχίζεται, με τη Microsoft να ανακοινώνει ότι πλέον οι διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος βρίσκονται εγκατεστημένες σε 400 εκατομμύρια συστήματα.

Τα Windows 10 είναι το φιλόδοξο σχέδιο της Microsoft για παρουσία όχι μόνο σε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές αλλά και σε tablets, smartphones, IoT συσκευές, στο Xbox One και στα Hololens. Μετά και τη λήξη της προσφοράς για δωρεάν αναβάθμιση τον περασμένο Ιούλιο για όσους είχαν υπολογιστή με εγκατεστημένα τα Windows 7 και Windows 8, ο ρυθμός εγκαταστάσεων έχει μειωθεί περίπου στα 17 εκατομμύρια εγκαταστάσεις ανά μήνα όταν στις αρχές του 2016, ο αριθμός αυτός έφτανε τα 30 εκατομμύρια.

Όμως όπως αναφέρει και η Microsoft, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αρκετά μεγάλος και μάλιστα παρουσιάζει αύξηση 115% σε σχέση με τις εγκαταστάσεις που είχαν τα Windows 7 το ίδιο χρονικό διάστημα που βρισκόντουσαν στην κυκλοφορία. Όπως η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει, στόχος είναι τα Windows 10 να βρίσκονται σε 1 δισ. υπολογιστές μέχρι τα τέλη του 2020.