Κάλλιο αργά παρά ποτέ: οι Αμερικανοί φαν της Nintendo λύνουν εδώ και πάνω από έναν χρόνο έξυπνες αποστολές γρίφων με τον Maxwell και το μαγικό του σημειωματάριο. Τώρα το Scribblenauts Unlimited – το τέταρτο μέρος της σειράς Scribblenauts – έφτασε επιτέλους και σε εμάς σε έκδοση για το Wii U και το 3DS.

Στο Unlimited δεν έχει αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό όσον αφορά τη δοκιμασμένη αρχή παιχνιδιού του Scribblenauts. Ο παίκτης καλείται να διεκπεραιώσει αποστολές στα πλαίσια πολύχρωμων, αθώων κόσμων, δημιουργώντας και συνδυάζοντας αντικείμενα. Όταν π.χ. ο Maxwell χρειάζεται μια σκάλα, ο παίκτης γράφει απλά τη λέξη «σκάλα» στο εικονικό του σημειωματάριο και το αντίστοιχο αντικείμενο εμφανίζεται στο παιχνίδι.

Η έκδοση του Scribblenauts Unlimited για το Wii U φέρνει για πρώτη φορά τη μοναδική αυτή ιδέα στην οθόνη της τηλεόρασης. Μέχρι τώρα οι τίτλοι Scribblenauts ήταν διαθέσιμοι μόνο για φορητές συσκευές χειρός και υπολογιστές. Η έκδοση της οικιακής κονσόλας έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συνεργατική λειτουργία multiplayer, μερικοί ειδικοί χαρακτήρες της Nintendo και η λειτουργία Editor, στην οποία οι παίκτες μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους αντικείμενα και να αποθηκεύουν έως και 900 από αυτά.