Με το μοντέλο UHD TV S9 η Samsung εισάγει μια νέα ναυαρχίδα στον τομέα των τηλεοράσεων στη γερμανική αγορά. Παρά την υπερσύγχρονη τεχνολογία και τον κομψό σχεδιασμό, λόγω της διαγωνίου 2,15 μέτρων η συσκευή μάλλον θα κοσμήσει λίγα μόνο σαλόνια. Ένας από τους γνωστότερους ιδιοκτήτες είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Eljero Elia της Βέρντερ Βρέμης, ο οποίος δήλωσε σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Bild ότι ήθελε απλά μια καλή τηλεόραση.

Η τηλεόραση διαγωνίου 215 εκατοστών έχει ανάλυση 4K με 3.840 x 2.160 pixel. Χάρη στην τεχνολογία upscaling, τα συμβατικά σήματα – όπως π.χ. το HD – αναβαθμίζονται σε υψηλότερη ανάλυση, διασφαλίζοντας βέλτιστη εικόνα. Η απαραίτητη αντίθεση επιτυγχάνεται μέσω του οπίσθιου φωτισμού Full LED. Η οθόνη LCD με 3D Hyper Real Engine υποστηρίζει, επίσης, την τρισδιάστατη απεικόνιση των περιεχομένων εικόνας. Για την προβολή τρισδιάστατων ταινιών, στη συσκευασία περιλαμβάνονται τέσσερα ζευγάρια γυαλιά 3D.

Η τηλεόραση περικλείεται από ένα στενό πλαίσιο αλουμινίου, το οποίο στηρίζεται σε δύο σημεία στο σκελετό. Η κλίση της ρυθμίζεται ως προς τον διαμήκη άξονα. Παρά τη λεπτή κατασκευή, στο σκελετό ενσωματώνονται τέσσερα ηχεία για το ήχο surround 3 κατευθύνσεων.

Η UHD TV S9 διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi για σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενα πολυμέσων από άλλες συσκευές του τοπικού δικτύου. Ο χειρισμός της τηλεόρασης, εκτός από το συνοδευτικό τηλεχειριστήριο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του smartphone ή μέσω της πτυσσόμενης φωτογραφικής μηχανής HD με λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και κινητικού χειρισμού.

Η τηλεόραση έχει μαζί με το στήριγμα διαστάσεις 2,0 x 1,6 x 0,6 m και ζυγίζει 85,8 kg