Συγκεκριμένα σχέδια έχει η Samsung για το μέλλον των τηλεοράσεων της, όπως προκύπτει από δηλώσεις του CEO της Samsung Display, της θυγατρικής της νοτιοκορεατικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη τεχνολογιών γύρω από της οθόνες. Σύμφωνα με τον Lee Dong-hoon, η Samsung καταβάλλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα τηλεοράσεις που θα στηρίζονται στην τεχνολογία QD-OLED.

Για την ώρα η Samsung έχει πάρει την απόφαση να τερματίσει τη λειτουργία μιας γραμμής παραγωγής LCD τηλεοράσεων και τον επόμενο μήνα άλλη μία, δείγμα του μειωμένου ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού. Μερικές από αυτές τις γραμμές παραγωγής θα μετατραπούν προκειμένου να κατασκευάζουν QD-OLED τηλεοράσεις. Η τεχνολογία πίσω από αυτές τις τηλεοράσεις αποτελεί στην ουσία ένα «μείγμα» των τεχνολογιών Quantum Dot και Organic Light-Emitting Diode, με σαφή πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Android 10 θα ονομάζεται το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Google, αποφεύγοντας νέα ονομασία γλυκού.

QD-OLED

Ένα από αυτά είναι η κατανάλωση λιγότερης ενέργειας από αυτή που ξοδεύεται με μια LCD τηλεόραση ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη φωτεινότητα και χρωματική απεικόνιση από τις αντίστοιχες προτάσεις της LG.

Ίσως πάρουμε μια ιδέα για τα σχέδια της νοτιοκορεατικής εταιρείας στις αρχές του επόμενου μήνα όταν και θα ανοίξει τις πύλες της η IFA 2019, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρικών καταναλωτικών ειδών.