Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει αρκετά smartphones με κάμερες των 48MP και όπως φαίνεται επιστρέφουμε στον «πόλεμο των megapixel», με τη Samsung να παρουσιάζει αισθητήρα των 64MP με τον οποίο θα είναι εξοπλισμένα τα μελλοντικά Samsung smartphones.

Ο αισθητήρας ISOCELL της κορεατικής εταιρείας ονομάζεται Bright GW1 ενώ παράλληλα η Samsung παρουσίασε και δεύτερη ISOCELL κάμερα με ανάλυση 48MP αυτή τη φορά. Αυτό που διαφοροποιεί τις συγκεκριμένες προτάσεις, είναι η τεχνολογία Tetracell με την οποία το smartphone που θα ενσωματώνει τους συγκεκριμένους αισθητήρες, θα συνδυάζουν την πληροφορία από τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα για να προσφέρει τελικό αποτέλεσμα φωτογραφίας με ανάλυση 16MP, μια κοινή τακτική για όσους κατασκευαστές εφαρμόζουν μεγάλους αισθητήρες στις συσκευές τους.

Επιπλέον με τον αλγόριθμο remosaic, θα μπορούμε να έχουμε φωτογραφίες με πλήρη ανάλυση 64MP οι οποίες θα διακρίνονται για το περισσότερο φως που θα επιτρέπεται κατά τη λήψη. Σε άλλες δυνατότητες του μεγάλου αισθητήρα των 64MP περιλαμβάνεται και το υψηλής απόδοσης «phase detection» για βελτιωμένη αυτόματη εστίαση ενώ όσοι αγαπάνε τα βίντεο σε πολύ αργή κίνηση, θα μπορούν να δημιουργούν τέτοια σε Full HD ανάλυση και στα 480 καρέ το δευτερόλεπτο. Κερασάκι στην τούρτα μπορεί να θεωρηθεί η υποστήριξη HDR σε πραγματικό χρόνο.

Η πιθανότερη συσκευή να δούμε να ενσωματώνει πρώτη έναν από τους δύο αισθητήρες, είναι φυσικά το Galaxy Note 10 το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος καλοκαιριού.