Μπορεί να μη βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών, όμως η Samsung συνεχίζει να κατασκευάζει πολύ καλούς φορητούς υπολογιστές με τη σειρά Samsung Notebook 9 η οποία επεκτείνεται.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παρουσίασε δύο νέα μοντέλα με οθόνες 13,3 και 15 ιντσών, τα οποία ξεχωρίζουν για την όμορφη εμφάνισή τους, με το πάχος να μην ξεπερνά τα 15 χιλιοστά. Σε ότι αφορά την κατασκευή, η Samsung έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Micro Arc Oxidation (MAO) για μεγαλύτερη αντοχή του υπολογιστή κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως στη θερμότητα και τους κραδασμούς. Περνώντας τώρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, και οι δύο υπολογιστές διαθέτουν Full HD ανάλυση με γωνία θέασης 178 μοιρών και δυνατότητα για εμφάνιση του περιεχομένου της οθόνης ακόμα και κάτω από ηλιοφάνεια.

Δε θα μπορούσαν να λείπει από το εσωτερικό η τελευταία γενιά των Intel Core i επεξεργαστών και συγκεκριμένα του Core i7, με 8GB ή 16GB μνήμη για καλύτερες επιδόσεις. Η αυτονομία πάντως δεν εντυπωσιάζει αν και θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, με τη Samsung να αναφέρει ότι κυμαίνεται στις 7 ώρες. Για τον αποθηκευτικό χώρο, τα μοντέλα της σειράς Notebook 9 έχουν δίσκους είτε SATA 3 SSD 256GB είτε PCIe NVMe SSD ίδιας χωρητικότητας. Τέλος ενσωματώνουν αρκετές θύρες όπως HDMI, microSD card reader, USB, και USB Type-C.