Η Samsung παρουσίασε σήμερα τον μεγαλύτερο SSD δίσκο με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 30TB. Ο λόγος για τον Samsung PM1643 SSD. Η χωρητικότητα αυτή είναι με διαφορά η μεγαλύτερη που συναντάμε σε SSD σε μέγεθος 2.5inch και φυσικά απευθύνεται πρωτίστως σε εταιρείες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν από τους κλασσικούς μηχανικούς δίσκους, σε κάτι αρκετά πιο γρήγορο και σίγουρα πιο αξιόπιστο.

Για την κατασκευή του η Samsung έχει χρησιμοποιήσει 32 sticks του 1TB NAND Flash, όπου το καθένα περιέχει 16 layers από V-NAND τσιπ των 512GB. Αν αναρωτιέστε για το τι μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα τόσο μεγάλο δίσκο, η Samsung έκανε τις πράξεις γι’ εσάς αναφέροντας ότι στο νέο της SSD χωράνε 5.700 ταινίες σε HD ανάλυση ή αλλιώς βίντεο που μπορεί να αναπαράγετε συνεχόμενα για 500 ημέρες. Η ταχύτητα ανάγνωσης φτάνει τα 2100mb/s ενώ αυτή της εγγραφής τα 1700mb/s.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το NASA Curiosity φωτογραφίζει τον πλανήτη Άρη

Ενδεικτικό του «κατορθώματος» της Samsung είναι ότι ο επόμενος SSD του εμπορίου που τον πλησιάζει έστω σε μέγεθος ανήκει και πάλι στην κορεατική εταιρεία όμως έχει τη μισή χωρητικότητα. Η Seagate έχει από την πλευρά της κατασκευάσει έναν SSD 60TB όμως σε μεγαλύτερο μέγεθος των 3.5inch.