Νέο μοντέλο στη μεσαία κατηγορία κινητών τηλεφώνων παρουσιάζει η Samsung, το Galaxy C5 Pro.

Το νέο smartphone της κορεατικής εταιρείας έρχεται με οθόνη 5,2 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED η οποία χαρίζει όμορφα χρώματα. Κάτω ακριβώς από την οθόνη, βρίσκουμε το κεντρικό home πλήκτρο το οποίο λειτουργεί και ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Samsung στηρίζεται σε λύση της Qualcomm και συγκεκριμένα στο Snapdragon 626 SoC που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στα 2,2GHz ενώ διαθέτει ακόμα 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω μιας microSD κάρτας.

Στο πίσω μέρος, η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 16MP και διαθέτει αρκετά χαμηλό διάφραγμα -για smartphone που ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία-, μόνο f/1.9. Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει η Samsung είναι ότι χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα και για τις ανάγκες της εμπρόσθιας κάμερας, κάτι που σημαίνει ότι οι selfies σας αναμένεται να είναι πολύ καλές. Επιπλέον η εγγραφή βίντεο φτάνει τη Full HD ανάλυση και τα 30 καρέ/δευτερόλεπτο ενώ το περιμένουμε στην αγορά μέχρι το Πάσχα, με την τιμή του να διαμορφώνεται μεταξύ 300 και 400 δολαρίων.