Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τον δεκαπενταύγουστο, η Ελλάδα δουλεύει στο ρελαντί και ετοιμάζεται (αν δε βρίσκεται ήδη) σε θερινές διακοπές, οι παραλίες είναι γεμάτες, το ίδιο και τα εξοχικά, ενώ η Αθήνα και όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αδειάσει. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι για τους οποίους οι θερινές διακοπές δεν υφίστανται! Μιλάμε για τους ανθρώπους της Samsung, οι οποίοι δούλευαν πυρετωδώς όλο αυτό τον καιρό, ετοιμάζοντας την κυκλοφορία των νέων τους θαυμάτων της τεχνολογίας. Η Κορεάτικη εταιρεία στο σημερινό Galaxy Unpacked event παρουσίασε τα νέα foldable smartphones Z Fold4 και Z Flip4, τα νέα smartwatches Galaxy Watch5 και Galaxy Watch5 Pro, αλλά και τα νέα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro! Τα Fold και Flip της Samsung αποτελούν τον αφρό της τεχνολογίας των αναδιπλούμενων smartphones, και μέχρις στιγμής η εταιρεία παίζει χωρίς αντίπαλο! Παρά το γεγονός πως τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν αποτελούν την τέταρτη γενιά, η Samsung δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία· παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει και εξελίσσει τα μοντέλα της, βελτιώνοντάς τα συνεχώς και διορθώνοντας τα όποια προβλήματα είχαν οι προηγούμενες γενιές!

Αλλά και στον χώρο των smartwatches και των ακουστικών, η εξέλιξη είναι συνεχής και τα μοντέλα της Samsung είναι κορυφαία. Αλλά ας τα δούμε όλα πιο αναλυτικά.

Samsung Galaxy Z Fold4: Με δυνατότητες χωρίς προηγούμενο

Το Fold είναι το μεγάλο μοντέλο της σειράς Z και αυτό που θεωρείται «ναυαρχίδα», τόσο λόγω μεγέθους όσο και δυνατοτήτων. Η τέταρτη γενιά φέρνει ακόμη μεγαλύτερη οθόνη, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, μιας και η Samsung έχει μειώσει το πάχος των bezels – κατά 2,7 χιλιοστά στην εξωτερική οθόνη και 3 χιλιοστά στην εσωτερική – ενώ και το βάρος της συσκευής έχει πέσει στα 263 γραμμάρια. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία έχει καταφέρει και έχει μειώσει και το συνολικό πάχος της συσκευής! Η Samsung έχει βάλει και μια κάμερα στο εσωτερικό, η οποία βρίσκεται κρυμμένη κάτω από την ίδια την οθόνη, επομένως δεν υπάρχει «notch». Η οθόνη φτάνει τα 120Hz σε refresh rate με adaptive refresh rate για χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και έως 1000 nits φωτεινότητα. Τέλος, η μπαταρία του Fold4 είναι χωρητικότητας 4400 mAh και υποστηρίζει super fast charging αλλά και ασύρματο fast wireless charging 2.0.

Η Samsung έχει συνεργαστεί με τις πιο γνωστές εταιρείες όπως η Microsoft, η Google, αλλά και η Meta (Facebook, Instagram), ώστε τα apps τους να υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη οθόνη του Fold και να παρέχουν προηγμένες λειτουργίες ανάλογα με το άνοιγμα της συσκευής!

Samsung Galaxy Z Flip4: Ξεδίπλωσε τη δημιουργικότητά σου

 

Το Flip είναι η μικρότερη συσκευή της σειράς Z, αλλά μόνο στο μέγεθος! Το smartphone είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα μικρό και βολικό κινητό αλλά με οθόνη κανονικού μεγέθους! Μάλιστα, η Samsung έχει τοποθετήσει και μια οθόνη στο εξωτερικό μέρος, η οποία έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα, και για τον χειρισμό της κάμερας, αλλά και των λειτουργιών του ίδιου του κινητού. Το νέο Flip4 είναι ελάχιστα μικρότερο σε μέγεθος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η Samsung έχει δημιουργήσει καλύμματα με πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς για να διαλέξεις το δικό σου! Η μπαταρία του Flip4 είναι χωρητικότητας 3700 mAh, ενώ υποστηρίζει και αυτό super fast charging αλλά και fast wireless charging 2.0.

Όπως και στο Fold, έτσι και για το Flip η Samsung έχει φροντίσει ώστε πολλά apps να υποστηρίζουν διαφορετική λειτουργικότητα ανάλογα με το άνοιγμα της συσκευής! Παράλληλα, η συσκευή έχει και ιδιαίτερες λειτουργίες φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης, ενώ είναι σε θέση να λειτουργήσει πρακτικά ως camcorder!

Hardware

Στο εσωτερικό τους, και τα δύο μοντέλα κρύβουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Ο επεξεργαστής τους είναι ο κορυφαίος Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, κατασκευασμένος στα 4 νανόμετρα, κάτι που σημαίνει πως οι επιδόσεις τους είναι απλά άπιαστες, αλλά και η κατανάλωση πολύ μικρή.

Samsung Galaxy Watch5 & Watch5 Pro: Smart & πάντα μαζί σου

Μαζί με τα smartphones έχουμε και τα νέα Galaxy Watch5, τα οποία έρχονται για να πάρουν τη θέση τους στην κορυφή των smartwatches. Το «απλό» Watch5 κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη, στα 40 και 44 χιλιοστά, ενώ το Watch5 Pro στα 45 χιλιοστά. Η στόχευση της Samsung σε αυτή τη γενιά αφορά την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, μέσω προηγμένων βιοαισθητήρων. Εδώ βρίσκουμε οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ηλεκτρικό καρδιακό αισθητήρα, αλλά και βιοηλεκτρικό αισθητήρα ανάλυσης εμπέδησης! Ο συνδυασμός των δεδομένων των αισθητήρων, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, επιτρέπει στο Watch5 την παρακολούθηση πολλών ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ταυτοχρόνως, είναι σε θέση να παρακολουθήσει αθλητικές δραστηριότητες, να αναλύσει ποσοστά λίπους και μυϊκής μάζας. Τα Watch5 έρχονται με μεγαλύτερη μπαταρία για λειτουργία όλη τη μέρα, μεγαλύτερη αντοχή, αλλά και περισσότερες δυνατότητες και προηγμένες λειτουργίες!

Samsung Galaxy Buds2 Pro: Αξεπέραστη ποιότητα ήχου

Για ακόμη καλύτερο ήχο, η Samsung φέρνει τα νέα Buds2 Pro, τα οποία έρχονται με ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου και μικρότερο μέγεθος! Συγκεκριμένα, η Samsung έχει εφοδιάσει τα Buds2 Pro με σύστημα 24bit για μηδενική απώλεια ποιότητας στη μετάδοση, αλλά και βελτιωμένο σύστημα active noise cancelling. Ταυτοχρόνως, το σύστημα 360 audio φροντίζει για υποστήριξη πολλών καναλιών ήχου και κινηματογραφική εμπειρία ακρόασης! Το μέγεθος των Buds2 Pro είναι 15% μικρότερο, ενώ η σχεδίασή τους επιτρέπει να κάθονται στο αυτί σου πιο άνετα, χωρίς να κουράζουν σε πολύωρη χρήση.

Κάνε από σήμερα την προπαραγγελία σου για το Galaxy Z Fold4 ή το Z Flip4 και πάρε δώρο κορυφαία δώρα Samsung!