Το τοπίο σε όλες τις πλευρές (και πτυχές) της αγοράς, καθώς ανατέλλει το 2021, έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι πέρυσι. Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλου του κόσμου σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται – και βέβαια η Samsung δεν θα μπορούσε να μην αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της. Το event της παρουσίασης για τις νέες ναυαρχίδες της, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο παρά μέσω live streaming. Μπορείς κι εσύ να το παρακολουθήσεις εδώ (συνολικά 77 λεπτά σε διάρκεια):

Εν συντομία, λοιπόν, τι ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android smartphones; Έχουμε τη σειρά Galaxy S21, η οποία αποτελείται από τρία μοντέλα: το Galaxy S21 σκέτο, το Galaxy S21 Plus και το κορυφαίο όλων Galaxy S21 Ultra.

Η πρώτη ερώτηση είναι το «πότε κυκλοφορούν». Λοιπόν κυκλοφορούν… χθες! Εντάξει, από σήμερα ουσιαστικά ανοίγει η προ-παραγγελία αλλά θα μπορείς να τα πάρεις στα χέρια σου σε δύο εβδομάδες, αν θες να είσαι ο πρώτος των πρώτων από τη MediaMarkt!

Εμφανισιακά τα νέα μοντέλα δεν αλλάζουν ιδιαιτέρως από την πεπατημένη των Galaxy – τι θα μπορούσε να αλλάξει, άλλωστε, σε μια συσκευή στην οποία η μπροστινή πλευρά είναι από άκρη σ’ άκρη μια ατελείωτη οθόνη; Η μοναδική διαφοροποίηση είναι στο πίσω μέρος, εκεί που υπάρχουν οι… υποδοχές για τις κάμερες!

Οι διαστάσεις των τριών μοντέλων είναι 6,2 ίντσες για το S21, 6,7” για το S21 Plus και 6,8” για το Ultra με τις οθόνες τους να διαθέτουν δυναμικό refresh rate, το οποίο φτάνει έως τα 120Hz, αναλόγως του τι προβάλλεται!

Στο θέμα κάμερας τα δύο μικρότερα μοντέλα (εκ των τριών) έχουν πολλά κοινά με το Galaxy Note 20 που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο. Κύρια κάμερα dual-pixel 12 megapixels με ευρυγώνιο φακό, δίπλα ακόμα μία στα 12MP με υπερ-ευρυγώνιο και άλλη μία στα 64MP με φακό tele, με οπτικό zoom 3× για μακρινές λήψεις!

Το Ultra, όμως, έχει δύο κάμερες tele, μία με το ίδιο 3× zoom και άλλη μία με οπτικό zoom 10× αλλά και λειτουργία Zoom Lock, η οποία συνδυάζει τις δύο κάμερες για «τεχνητό» zoom 100×! Στο Ultra, όμως, η βασική κάμερα είναι στα 108MP, μαζί με την υπερ-ευρυγώνια των 12MP, ενώ υπάρχει και laser autofocus!

Στο μπροστινό μέρος η selfie cam αναβαθμίζεται στα 40MP – τα δύο μικρότερα μοντέλα έρχονται με αισθητήρες dual-pixel 10MP.

Στα… ενδότερα βρίσκουμε έναν επεξεργαστή Exynos 2100 της ίδιας της Samsung (στην Αμερική και κάποιες άλλες περιοχές αυτός θα είναι ο Qualcomm Snapdragon 888) με δυνατότητες 5G. Η μνήμη RAM είναι 8GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος 128 ή 256GB. Για το μοντέλο Ultra η RAM είναι 12 ή 16GB (αναλόγως της έκδοσης) και ο δίσκος 128, 256 ή 512GB. Οι μπαταρίες για τα τρία μοντέλα αντιστοίχως είναι 4000, 4800 & 5000mAh.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πολύ δημοφιλές S Pen της Samsung υποστηρίζεται από το νέο S21 Ultraαν σου αρέσει να γράφεις πάνω στην οθόνη του Galaxy με κάτι που να μοιάζει με στυλό. Το νέο S Pen θα πωλείται ξεχωριστά.

Μαζί με τα νέα Galaxy, όμως, η Samsung παρουσίασε και τα νέα της ακουστικά, τα Galaxy Buds Proτα οποία είναι επανασχεδιασμένα και με ενεργό noise cancellationγια να μην ακούς τίποτα από τον εξωτερικό χώρο! Προφανώς είναι ασύρματα – δεδομένου πως τα νέα Galaxy S21 δεν έχουν καν jack για ενσύρματα ακουστικά – και έρχονται με ειδική θήκη-φορτιστή. Τα Buds Pro κυκλοφορούν σε τρία χρώματα, είναι μικρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα και βέβαια είναι σχεδιασμένα να συνεργάζονται με τα νέα Galaxy S21. Η μπαταρία τους κρατά για 5 ώρες αναπαραγωγής ενώ η θήκη τους έχει ενέργεια για 13 ώρες ακόμη – και 5 λεπτά φόρτισης αρκούν για μία ώρα λειτουργίας!

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως και η Samsung ακολουθεί το παράδειγμα της Apple και δεν θα δίνει φορτιστή μαζί με τα Galaxy ενώ κανένα μοντέλο δεν διαθέτει θύρα για κάρτα μνήμης microSD, ούτε βύσμα 3,5 χιλιοστών για ακουστικά.

Αν εντυπωσιάστηκες από αυτά που διάβασες και θες να αποκτήσεις πρώτος το Galaxy S21/21+/21 Ultra, μπες και κάνε την προπαραγγελία σου στο mediamarkt.gr από σήμερα και πάρε μαζί κορυφαία δώρα!