Η Samsung επέλεξε τελικά να ανακοινώσει το νέο της tablet μετά την έκθεση IFA 2017, με την κορεατική εταίρεία να παρουσιάζει σήμερα το Samsung Galaxy Tab A (2017).

Η φετινή έκδοση του Galaxy Tab A έχει παρόμοια εμφάνιση με τις προηγούμενες γενιές στην οποία κυριαρχεί η οθόνη των 8 ιντσών, με HD ανάλυση. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στο 1.4GHz με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD κάρτας.

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος η οποία συνοδέύεται από LED flash, έχει ανάλυση 8MP, με την εμπρόσθια για βιντεοκλήσεις κυρίως να έχει ανάλυση 5MP. Τρέχει Android 7.0 Nougat, με τη Samsung να μην έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για τυχόν αναβάθμιση στο Android 8.0 Oreo.

Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή αναμένεται να κυμανθεί στα γνωστά επίπεδα των Galaxy tablets, με βάση τη μπαταρία των 5.000mAh. Η Samsung αναφέρει ότι θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 14 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής HD βίντεο, πριν η μπαταρία εξαντληθεί τελείως.