Ένα νέο tablet παρουσίασε η Samsung αυτή την εβδομάδα, το Samsung Galaxy Tab A. Η συσκευή έρχεται με επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.4GHz και ενσωματώνει οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1280  x 800. Διαθέτει ακόμα 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο.

Στο πίσω μέρος υπάρχει η κύρια κάμερα των 8MP για τυπικές φωτογραφίες ενώ για τις βιντεοκλήσεις η Samsung έχει τοποθετήσει έναν αισθητήρα 5MP στο εμπρόσθιο μέρος. Ως συσκευή έχει πάχος 8,9 χιλιοστών και μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh. Στον τομέα του λογισμικού, φυσικά στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android με το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, το TouchWiz UI να βρίσκεται στην επιφάνειά του.

Διάβασε επίσης: Αυτός θα είναι ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S9

Η διαφορά με άλλα tablets της Samsung είναι η παρουσία του Bixby Home, του ψηφιακού βοηθού της Samsung με περιβάλλον που οι πληροφορίες εμφανίζονται με τη μορφή καρτελών. Αρχικά το Galaxy Tab A θα κυκλοφορήσει στην Κορέα και σε δύο εκδόσεις, την WiFi και την LTE για σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η τιμή του ξεκινά απο τα $240 και φτάνει τα $280 για το ανώτερο LTE μοντέλο.