Η φημολογία γύρω από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S8 τον επόμενο χρόνο εντείνεται, με την έγκυρη ιστοσελίδα Sammobile να αναφέρει ότι η Samsung θα αφαιρέσει τη θύρα ακουστικών από την επερχόμενη ναυαρχίδα της.

Η κίνηση αυτή αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα φέρει τη Samsung ανάμεσα στους ελάχιστους κατασκευαστές που έχουν προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση, όπως η Apple με το iPhone 7 αλλά και τη Lenovo με το Moto Z. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι το Galaxy S8 θα ενσωματώνει θύρα USB Type-C όπως και το Moto Z, με τα ακουστικά να συνδέονται σ’ αυτή τη θύρα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης για τη φόρτιση της συσκευής, με τις δύο ενέργειες να μη μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Πιθανότατα η Samsung να ακολουθήσει το δρόμο της Apple, περιλαμβάνοντας μέσα στη συσκευασία εκτός από συμβατά ακουστικά, και έναν προσαρμογέα για όσους διαθέτουν ακουστικά με την κλασσικό βύσμα των 3.5 χιλιοστών. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θα εξοπλίσει το Galaxy S8 με στερεοφωνικά ηχεία τα οποία θα φέρουν τη σφραγίδα της Harman Kardon, μιας εταιρείας που εξαγόρασε πρόσφατα με το ποσό των 8 δισ. δολαρίων.