Η Samsung βελτίωσε τη φωτογραφική μηχανή Galaxy. Η νέα, μικρών διαστάσεων Galaxy Camera 2 ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Android στην έκδοση 4.3. Οι χρήστες μπορούν – όπως ακριβώς στα smartphone – να εγκαθιστούν εφαρμογές από το Google Play.

Μέσω Wi-Fi η φωτογραφική μηχανή ανεβάζει τις φωτογραφίες απευθείας στο ίντερνετ ή τις μοιράζεται με άλλες συσκευές. Χάρη στην τεχνολογία NFC, αρκεί ο χρήστης να φέρει για λίγο σε επαφή τη φωτογραφική μηχανή με ένα συμβατό smartphone, tablet ή τηλεόραση και οι φωτογραφίες της Galaxy Camera 2 μεταφέρονται αυτόματα. Χωρίς καμία ρύθμιση και κανέναν κωδικό! Επίσης, επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών απευθείας από την οθόνη αφής 4,8 ιντσών και η φόρτωσή τους στο Dropbox, το Facebook ή το Twitter. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει ακόμη και εφαρμογές e-mail και παιχνίδια. Ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 1,6 GHz με μνήμη RAM χωρητικότητας 2 GB εξασφαλίζει την απαραίτητη ισχύ.

Ο αισθητήρας καταγράφει εικόνες με ανάλυση 16 megapixel. Ο φακός έχει εστιακή απόσταση 23 mm και οπτικό ζουμ 21x. Επομένως είναι κατάλληλος για ευρυγώνιες λήψεις και μεγεθύνει τα μακρινά αντικείμενα. Σύμφωνα με τη Samsung, η φωτεινότητα ανέρχεται σε f2,8. Η φωτογραφική μηχανή εγγράφει βίντεο με ανάλυση Full HD – στη λειτουργία αργής κίνησης, με ρυθμό έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ο συσσωρευτής έχει χωρητικότητα 2.000 mAh.

Η Galaxy Camera 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβρουάριο σε μαύρο και λευκό χρώμα.