Επίσημα γίνονται από σήμερα τα νέα smartphones της σειράς Samsung Galaxy A, η οποία λαμβάνει την καθιερωμένη ετήσια αναβάθμιση. Η σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα, το Galaxy A3, το Galaxy A5 και το Galaxy A7 και διακρίνεται για την όμορφη εμφάνιση και τη μεταλλική κατασκευή.

Φέτος όμως υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στη σειρά Galaxy A αφού και τα τρία μοντέλα υποστηρίζουν το πρότυπο IP68 κάτι που σημαίνει ότι διαθέτουν προστασία από το νερό σε βάθος 1.5 μέτρου και για 30 λεπτά. Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα A3, A5 και A7 διαθέτουν οθόνες Super AMOLED διαστάσεων 4,7, 5.2 και 5,7 αντίστοιχα καθώς και οκταπύρηνο επεξεργαστή. Η μνήμη φτάνει τα 2 GB για το αρχικό μοντέλο και στα 3GB για τα A5 και A7 ενώ η κύρια κάμερα στο ανώτερο μοντέλο έχει ανάλυση 16MP με καλύτερη πλέον αυτόματη εστίαση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και τα τρία μοντέλα στηρίζονται στην προηγούμενη έκδοση του Android και συγκεκριμένα την 6.0.1 Marshmallow με ένα όμως πιο απλό γραφικό περιβάλλον σε σχέση με το TouchWiz που είχαμε δει στην προηγούμενη γενιά. Η Samsung θα ανακοινώσει μέσα στο μήνα την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και την τιμή για κάθε μοντέλο.