Η Samsung προετοιμάζεται για ένα δύσκολο 2018, ειδικά στην κατηγορία των smartphone όπου έχει κατακτήσει την κορυφή. Η αρχή θα γίνει με δύο νέα πολύ σημαντικά μοντέλα, τα Samsung Galaxy A8 και Galaxy A8+ τα οποία η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα και πρόκειται να παρουσιάσει στη CES 2018.

Όπως και τα παλαιότερα μοντέλα της σειράς, τα Galaxy A8 και A8+ ανήκουν στη μεσαία κατηγορία με τιμές €499 και €599 αντίστοιχα. Φέτος, οι διαφορές στον τομέα της εμφάνισης είναι σημαντικές αφού είναι φανερές οι ομοιότητες με τη σειρά Galaxy S8 και ειδικά με την οθόνη που διαθέτει αναλογία διαστάσεων 18,5:9. Επίσης τα περιθώρια περιμετρικά έχουν ελαχιστοποιηθεί σημαντικά αν και δεν υπάρχουν οι κυρτές πλευρές που βλέπουμε στα edge μοντέλα της εταιρείας αλλά και στο Galaxy S8.

Ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος έχει μετακινηθεί προς το πίσω μέρος ενώ παραμένει πάντα η υποστήριξης αδιαβροχοποίησης. Στο εσωτερικό και τα δύο μοντέλα βασίζονται σε Exynos chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,2GHz, με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία διπλής selfie κάμερας στο εμπρόσθιο μέρος  (16 και 8MP) με διάφραγμα f/1.9 ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 16MP καθώς και διάφραγμα f/1.7.

Με Android 7.1 Nougat, τα Galaxy A8 και Galaxy A8+ αναμένονται στην Ευρωπαική αγορά προς τα τέλη Ιανουαρίου.