Οι κάτοχοι του Samsung Galaxy S8 μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και την εφαρμογή Samsung  Flow για να συνδεθούν με ασφάλεια σε μία ακόμη συσκευή και συγκεκριμένα στον Windows 10 υπολογιστή τους.

Το Samsung Flow είναι συμβατό ακόμα και με παλαιότερα smartphones της κορεατικής εταιρείας όπως τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S7. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή που διατίθεται για Windows 10 υπολογιστές και να προχωρήσει σε σύνδεση Bluetooth των δύο συσκευών.

Διάβασε επίσης: Νέο tablet από την LG

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ο χρήστης αρκεί να σαρώσει το δάκτυλο του στον αισθητήρα των συγκεκριμένων μοντέλων προκειμένου ο υπολογιστής να ξεκλειδώσει, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ανεπιθύμητη πρόσβαση. Παράλληλα ο τρόπος αυτός κάνει περιττή την αγορά κάποιου ειδικού περιφερειακού που προορίζεται για τον ίδιο σκοπό όπως κάμερες και αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που υποστηρίζουν την τεχνολογία Windows Hello.