Το Ultra HD είναι η νέα καινοτομία στον τομέα της τηλεόρασης και είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το Full-HD. Η Samsung αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και κίνησε το ενδιαφέρον στην IFA με την παρουσίαση της σειράς τηλεοράσεων UHD F9000.

Τα δύο μοντέλα της σειράς  της Samsung αναμένεται να ανεβούν άμεσα στα ράφια των καταστημάτων. Σκοπός της Samsung είναι να διατηρεί πάντα τις συσκευές ενημερωμένες μέσω μελλοντικών αναβαθμίσεων.

Η σειρά F9000 της Samsung αποτελείται προς το παρόν από δύο μοντέλα με δυνατότητα υποστήριξης 3D με διαγώνιο οθόνης 55 και 65 ιντσών. Οι τηλεοράσεις UHD έχουν ανάλυση 3840 x 2160 pixels (4Κ ή τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το Full HD) και, χάρη στη λειτουργία upscaling, μπορούν να αναπαράγουν κοινά περιεχόμενα Full HD ή χαμηλότερης ανάλυσης σε υψηλότερη ποιότητα και να μετατρέπουν τα περιεχόμενα 2D σε 3D.

Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung με μινιμαλιστικό μεταλλικό περίβλημα και λεπτό πλαίσιο εντυπωσιάζουν και οπτικά. Με το εξωτερικό κουτί One Connect η Samsung έδωσε τέλος στα ενοχλητικά μπλεγμένα καλώδια: όλα τα καλώδια σύνδεσης είναι συγκεντρωμένα και εξαφανίζονται διακριτικά στο πίσω μέρος της συσκευής. Έτσι, με δύο μόνο καλώδια, οι τηλεοράσεις είναι πολύ ευέλικτες. Επιπλέον, οι συσκευές διαθέτουν κρυμμένες υποδοχές και επίπεδη πλάτη.

Τα μοντέλα ενσωματώνουν δύο δέκτες για δορυφορική, καλωδιακή ή DVB-T τηλεόραση και υποστηρίζουν την εγγραφή περιεχομένων σε συσκευές μαζικής αποθήκευσης USB. Οι τηλεοράσεις UHD της σειράς F9000 λειτουργούν και ως Smart-TV. Μέσω της διεπαφής χρήστη Smart Hub της Samsung οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε εφαρμογές, ειδήσεις, online υπηρεσίες, τηλεοπτικά προγράμματα ή στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν αποθηκευτεί στις συσκευές του δικτύου. Η αναζήτηση περιεχομένων πραγματοποιείται και μέσω φωνητικού και κινητικού χειρισμού, ενώ η αναδιπλούμενη κάμερα επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Skype σε μεγάλη οθόνη.

Αν, τώρα, σας περισσεύουν χρήματα και είστε ορκισμένος οπαδός των πολυτελών αντικειμένων, θα πρέπει στο τέλος Ιουνίου να ρίξετε οπωσδήποτε μια ματιά στο μοντέλο UHD Samsung S9 Timeless 85 ιντσών. Η συσκευή ξεχωρίζει μεν για το αποκλειστικό ντιζάιν και την υπερσύγχρονη τεχνολογία, αλλά θα κοστίζει και 35.000 €.

F9000