Τα clamshell κινητά ή αλλιώς τα κινητά που διπλώνανε, αποτελούσαν για αρκετά χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές μεταξύ των καταναλωτών, όμως εξαφανίστηκαν από την αγορά μετά την έλευση του iPhone και των smartphone με οθόνη αφής.

Η Samsung παραμένει ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές που συνεχίζουν να δημιουργούν παρόμοιο κινητό τηλέφωνο, με την πρόταση της εταιρείας να απευθύνεται σε όσους είναι έτοιμοι να ξοδέψουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $2660. Η τιμή αυτή αφορά το μοντέλο W2017  και το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Κινεζική αγορά, ενώ οι δυνατότητες του δε διαφέρουν από αυτές ενός smartphone. Αυτό ισχύει αρχικά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αφού στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 820 SoC της Quaclomm με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο τα οποία μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD κάρτας.

Μια σημαντική διαφορά του W2017 της Samsung είναι η παρουσία 2 οθονών, μία στο εξωτερικό μέρος του κινητού και μία στο εσωτερικό. Και οι δύο οθόνες έχουν διαστάσεις 4,2 ιντσών και στηρίζονται στην τεχνολογία Super AMOLED. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 12MP και μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή βίντεο στην 4Κ ανάλυση ενώ η δεύτερη κάμερα έχει ανάλυση 5MP.