Όλα τα σύγχρονα smartphone και ειδικότερα τα πιο ακριβά, ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στην περίπτωση των αισθητήρων που διαθέτουν. Ένας από αυτούς που θα κάνει τη διαφορά είναι ο περιβαλλοντικός αισθητήρας της Samsung.

Η Samsung όπως φαίνεται ετοιμάζεται να προσθέσει έναν ακόμη στα μελλοντικά της smartphone, όπως μαθαίνουμε από την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που μπόρεσε να αποκτήσει η εταιρεία στη Νότιο Κορέα. Ο «περιβαλλοντικός αισθητήρας» σύμφωνα με την πατέντα, θα είναι σε θέση να εντοπίσει την ποσότητα των σωματιδίων που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, παρέχοντας πληροφόρηση στον χρήστη για την ποιότητα του αέρα.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Προσιτή VR εμπειρία με το Oculus Go χωρίς τη χρήση υπολογιστή ή smartphone

Ο νέος αυτός αισθητήρας φαίνεται ότι μπορεί να ενσωματωθεί στην οθόνη, κάνοντας τον ιδανικό και για άλλες συσκευές πέρα από τα smartphones όπως tablets και έξυπνα ρολόγια, δύο κατηγορίες στις οποίες έχει επίσης παρουσία η Samsung. Δε γνωρίζουμε για το πότε θα δούμε ένα smartphone που να ενσωματώνει παρόμοιο αισθητήρα από την εταιρεία, όμως η συζήτηση γύρω από το Galaxy S9 έχει ήδη ξεκινήσει, με τη συσκευή να αποτελεί έναν από τους δυνατούς υποψηφίους.