Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Samsung παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα νέα της κορυφαία smartphone, τα Galaxy S8 και Galaxy S8+, ενθουσιάζοντας το κοινό της. Παράλληλα η κορεατική εταιρεία παρουσίασε και μια σειρά από ενδιαφέροντα αξεσουάρ και περιφερειακά, με το Samsung DeX να είναι ένα από αυτά που ξεχωρίζουν.

Το Samsung DeX αναλαμβάνει να μετατρέψει το Galaxy S8 σε προσωπικό υπολογιστή με εύκολο τρόπο, με τρόπο που μας θυμίζει το Continuum της Microsoft. Με κυκλικό σχήμα, το DeX διαθέτει στο πίσω μέρος δύο USB θύρες, μία θύρα δικτύου αλλά και μια HDMI θύρα για σύνδεση σε οθόνη ή ακόμα και στην τηλεόραση, με τα πάντα να φαίνονται αρκετά μεγαλύτερα από την οθόνη του smartphone. Με τη σύνδεση του Galaxy S8, στην οθόνη εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας η οποία θυμίζει λίγο Windows και με τη χρήση πληκτρολογίου/ποντικιού, μας κάνει σίγουρα πιο παραγωγικούς.

Στις εφαρμογές που μπορούμε να τρέξουμε και εκτοξεύουν το χρήσιμο παραγωγικό χαρακτήρα της όλης εγκατάστασης είναι το Office της Microsoft και συγκεκριμένα οι εφαρμογές Word και Excel. Άλλα κόλπα που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι να μοιράσει δύο εφαρμογές στο μισό της οθόνης αλλά και γρήγορο multitasking όπως στα Windows. Το DeX αναμένεται στην αγορά τον επόμενο μήνα ενώ όσοι προπαραγγείλουν ένα από τα Galaxy S8 και S8+, θα μπορέσουν να το έχουν στα χέρια τους 8 μέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη κυκλοφορία στις 29 Απριλίου.