Ένα διαφορετικό PC παρουσίασε η Samsung, με την ονομασία ArtPC Pulse Premium, ο οποίος ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του και ο οποίος διαφέρει σημαντικά από αρκετούς επιτραπέζιους υπολογιστές.

Με μεταλλικό στρογγυλό σασί, το νέο PC της Samsung έχει σχήμα κύλινδρου ενώ ένας ακόμα λόγος να ξεχωρίζει είναι ότι ενσωματώνει μονάδα ηχείου της Harman Kardon, με τον ήχο να διαχέεται στο χώρο προς κάθε κατεύθυνση. Φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι περισσότερο σημαντικά για την πλειοψηφία των καταναλωτών, και το ArtPC Pulse Premium δεν απογοητεύει αφού έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5 τελευταίας γενιάς, SSD δίσκο 256GB και τιμή $1200. Παράλληλα η Samsung θα διαθέσει και ένα πιο «δυνατό» μοντέλο, με επεξεργαστή Intel Core i7 χρονισμένο στα 3.4GHz, 1TB σκληρό δίσκο και 256 SSD, με την τιμή σ’ αυτή την περίπτωση να ανεβαίνει στα $!600.

.Σε ότι αφορά τη μνήμη, το μοντέλο με Core i5 έρχεται με 8GB RAM, αλλά και την κάρτα γραφικών AMD Radeon RX460. Το μεγαλύτερο μοντέλο διαθέτει 16GB RAM καθώς και την ίδια κάρτα γραφικών. Στις διαθέσιμες θύρες συναντάμε USB 3.0/USB Type-C θύρες, Ethernet, SD Card Reader αλλά και HDMI.