Η λειτουργία του Clipboard έχει μείνει ακριβώς η ίδια όλα αυτά τα χρόνια κρατώντας στη μνήμη το περιεχόμενο που κάνατε αντιγραφή (copy) έτσι ώστε να είναι έτοιμο να το χρησιμοποήσετε όταν θα επιλέξετε την επιλογή Επικόλληση (paste).

Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε και γι’ αυτή τη λειτουργία, με τη Microsoft να ετοιμάζει μια πλήρη ανανέωση στην επόμενη έκδοση των Windows 10 η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Ήδη όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών Windows Insider, μπορούν να έχουν μια πρώτη επαφή με το νέο Clipboard των Windows 10, το οποίο συνεργάζεται στενά με το Cloud.

Διάβασε επίσης: Πως μπορείς να κάνεις επαναφορά εργοαστασιακών ρυθμίσεων στο smartphone και τι συμβαίνει μετά;

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αποφηκεύσει όχι μόνο την τελευταία αντιγραφή που έκανε αλλά όλες τις τελευταίες, οι οποίες εμφανίζονται υπό τη μορφή καρτελών. Μάλιστα σ’ αυτές μπορούν να περιλαμβάνονται όχι μόνο κείμενο αλλά html και εικόνες έως 1mb.

Ακόμα ο χρήστης μπορεί να κάνει αντιγραφή σε ένα υπολογιστή, περιεχόμενο που αντέγραψε από άλλο υπολογιστή του, μια δυνατότητα που γίνεται εφικτή εξαιτίας του cloud.

Τους επόμενους μήνες περιμένουμε η Microsoft να τελειοποιήσει το νέο Clipboard ενόψη της κυκλοφορίας του με την επόμενη επίσημη αναβάθμιση των Windows 10, πιθανόν τον Οκτώβριο.