Σε συνεργασία με τη ρωσική 777 Studios, η γερμανική Aerosoft, η οποία εξειδικεύεται στην εξομοίωση, στέλνει τους λάτρεις των πτήσεων στους ιστορικούς αιθέρες. Το Rise of Flight – Channel Battles Edition διατίθεται άμεσα και επιτρέπει την αναπαραγωγή των ριψοκίνδυνων αερομαχιών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και αυτό, με γραφικά και πτητική συμπεριφορά άριστης ποιότητας (όπως μας έχουν συνηθίσει, άλλωστε, οι προγραμματιστές και εκδότες από το Büren).

Με το Rise of Flight – Channel Battles Edition, η 777 Studios και η Aerosoft συνεχίζουν το τεσσάρων ήδη ετών παιχνίδι εξομοίωσης πτήσεων με σκηνικό τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Rise of Flight, και με τη βοήθεια του νέου «Channel Map» στέλνουν τους εικονικούς πιλότους πάνω από τη Μάγχη και το Δυτικό Μέτωπο. Εκτός από τους ιπτάμενους αντιπάλους τους, έχουν να αντιμετωπίσουν υποβρύχια, πολεμικά πλοία και εμπορικά πλοία.

Το Rise of Flight – Channel Battles Edition επεκτείνει την προηγούμενη έκδοση με την προσθήκη 25 αεροσκαφών τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο παίκτης μπορεί να πιλοτάρει δέκα συνολικά θρυλικά αεροσκάφη, όπως το Fokker ή το Albatros. Εκτός μια έκταση 125.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα τοπία, εκστρατείες, αποστολές single player και την ιστορική λειτουργία εξέλιξης, το ρεαλιστικό φυσικό μοντέλο και οι αερομαχίες multiplayer προσφέρουν κίνητρο και μεγάλη ποικιλία σε βάθος χρόνου.