Στη φετινή E3 μάθαμε για πρώτη φορά τα σχέδια της Atari για κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες παρά ένα γενικό βίντεο 20 δευτερολέπτων. Πλέον όμως η εταιρεία είναι έτοιμη να γνωστοποιήσει πολύ περισσότερες πληροφορίες και αρχικά το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Έτσι η επόμενη κονσόλα της Atari είναι το Ataribox ή αλλιώς η μοντέρνα έκδοση του Atari 2600, μιας από τις κλασσικότερες κονσόλες όλων των εποχών που αποτέλεσε σταθμό στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Το Ataribox διαθέτει σχεδιασμό ο οποίος είναι σαφώς επηρεασμένος από την αρχική κονσόλα, όπως οι χαρακτηριστικές γραμμές στο πάνω μέρος αλλά και η παρουσία ξύλου στο εμπρόσθιο μέρος, με μία δεύτερη έκδοση να διατίθεται σε μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Στο πίσω μέρος, οι διαθέσιμες θύρες είναι φυσικά πολύ πιο νέες, όπως η παρουσία HDMI, Ethernet, SD Card Reader και τεσσάρων USB. Αν και οι φωτογραφίες δείχνουν την εξωτεριή εμφάνιση του Ataribox, εντούτοις δε γνωρίζουμε ακόμα το τι παιχνίδια θα ενσωματώνει η Atari μαζί, όπως άλλωστε κάνει και η Nintendo στο NES Mini Classic, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης της Atari. Περισσότερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, με την κυκλοφορία να υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο χρόνο.