Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα η Sony για το PlayStation 4, αφού το PS4 System Update 7.0 φέρνει το Remote Play στο Android.

Η έβδομη έκδοση του λογισμικού στο οποίο στηρίζεται η δημοφιλέστερη παιχνιδοκονσόλα της αγοράς, έρχεται με ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά. Σημαντικότερο όλων ίσως είναι η επέκταση λειτουργίας του Remote Play και σε άλλα android smartphones εκτός από αυτά που κατασκευάζει η ίδια η Sony. Μοναδικός όρος, αυτά να τρέχουν Android 5 ή κάποια νεότερη έκδοση. Υπενθυμίζουμε ότι η Sony έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις αρχές του χρόνου μια έκδοση του Remote Play για iOS συσκευές.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Death Stranding, το πολυαναμενόμενο παιχνίδι του Hideo Kojima, θα μιλάει Ελληνικά.

Σε άλλα νέα, το ασύρματο χειριστήριο DualShock 4, θα μπορεί πλέον να συνδεθεί μέσω Bluetooth με Android, iOS συσκευές αλλά και με υπολογιστές Mac. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στις αντίστοιχες πλατφόρμες. Κατά τα άλλα, η Sony διπλασιάζει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα Party, από 8 στους 16, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους φίλους είτε μέσω voice chat είτε μέσω μηνυμάτων, όποιο παιχνίδι και αν παίζουν εκείνη την ώρα.

Η κυκλοφορία της αναβάθμισης γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.