Μπορείς να γυρίσεις τη σελίδα σε ένα βιβλίο ή να εκτοξεύσεις ένα αγριεμένο Angry Bird στον ουρανό, πιάνοντας τις άκρες του smartphone και λυγίζοντάς το!

Το πρωτότυπο αυτό smartphone ονομάζεται ReFlex και σχεδιάστηκε από το πανεπιστήμιο Queen στον Καναδά. Είναι από τις πρώτες υλοποιήσεις πραγματικά κυρτών smartphone και κατασκευάστηκε πάνω σε οθόνη OLED 720p από την LG. Τρέχει την έκδοση Android KitKat και περιλαμβάνει επίσης ένα έξτρα αισθητήρα ώστε να «καταλαβαίνει» πότε ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που λυγίζει όχι γιατί είναι απλά όμορφο, αλλά γιατί είναι χρήσιμο.

«Ένας νέος τρόπος να χειρίζεται ο χρήστης τις εφαρμογές του»

Όταν το λυγίζεις προς τα κάτω και δεξιά, μπορείς να γυρίζεις τις σελίδες σε ένα βιβλίο από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως θα έκανες και σε ένα κανονικό βιβλίο. Αν το λυγίσεις ακόμη περισσότερο οι σελίδες γυρνάνε ακόμη πιο γρήγορα ενώ καθώς γυρνάνε το τηλέφωνο δονείται για να καταλαβαίνεις τις εναλλαγές. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να ξέρεις χωρίς απαραίτητα να κοιτάς την οθόνη σε ποια σελίδα βρίσκεσαι.

Με παρόμοιο τρόπο θα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια όπως το Angry Birds. Λυγίζοντας το τηλέφωνο ελέγχεις τη δύναμη και το ύψος της σφεντόνας. Όλοι οι ενσωματωμένοι αισθητήρες συνεργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να έχει μία εντελώς νέα smartphone εμπειρία σε κάθε εφαρμογή αλλά και σε κάθε παιχνίδι. Η μαζική παραγωγή πιθανώς να βρίσκεται μακριά, κρίνοντας βέβαια από την τάση της αγοράς αλλά και τις νέες τεχνολογίες που είδαμε στην CES, ίσως όχι και τόσο.

Το αν θα ήταν χρήσιμο ένα τηλέφωνο που λυγίζει ίσως είναι νωρίς να το εξετάσουμε, σίγουρα θα ήταν κάτι το διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο με το ReFlex είναι ότι δεν θα ανησυχείς όταν το βάζεις στριμωγμένο μέσα στην τσέπη ή το αφήνεις κάπως άγαρμπα στο τραπέζι.