Το Redmi 8 είναι το νέο άκρως οικονομικό smartphone της Xiaomi, το οποίο έρχεται να προστεθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς.

Αποτελώντας το διάδοχο του Redmi 7A, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του ο οποίος στηρίζεται σε μια LCD IPS οθόνη 6,22 ιντσών με HD+ ανάλυση, και η οποία καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρην πρόσοψη. Για να το κάνει αυτό, τα περιθώρια στις 3 από τις 4 πλευρές του κινητού είναι ελάχιστα ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 8MP έχει τοποθετηθεί σε μια μικρή οπή στην κορυφή της οθόνης.

Το πίσω μέρος είναι αρκετά μοντέρνο με ένα σχεδιασμό που η Xiaomi τον ονομάζει Aura Mirror, δίνοντας διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με το που πέφτει ο φωτισμός. Εκεί πάντως συναντάμε όχι μία άλλα δύο κάμερες των 12 και 2MP (αισθητήρας βάθους),  με την κύρια κάμερα μάλιστα να διαθέτει διάφραγμα f/1.8 για καλές λήψεις το βράδυ μεταξύ άλλων.

Στο εσωτερικό, το Redmi 8 διαθέτει την πρόταση της Qualcomm για τη μικρή κατηγορία, το Snapdragon 439 SoC με 3 ή 4GB μνήμη ανάλογα με το μοντέλο. Αντίστοιχα υπάρχουν και δύο διαθέσιμοι αποθηκευτικοί χώροι στα 32 ή τα 64GB ενώ η αυτονομία αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh. Υποστηρίζει ακόμα γρήγορη φόρτιση, ραδιοφωνική δέκτη και αντέχει σε πιτσιλιές.

Το Redmi 8 το περιμένουμε και στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους, με το κόστος της να υπολογίζεται στα επίπεδα του προηγούμενου μοντέλου, στα €150 δηλαδή.