Τα Rainbow Six είναι τακτική. Tα Rainbow Six είναι στρατηγική. Tα Rainbow Six είναι σκέψη και ρυθμός.

Οποιαδήποτε βιαστική απόφαση, οποιαδήποτε ένδειξη ανυπομονησίας στοιχίζει ακριβά ή σε εμάς ή στους συντρόφους μας. Θέλουν την ώρα τους, θέλουν την ψυχραιμία τους, και πάνω από όλα, στο multiplayer κομμάτι που είδαμε, θέλουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία μεταξύ των συμπαικτών. Το μοναχικό κυνήγι της δόξας έχει μία και μόνη κατάληξη: την ήττα.

O παίκτης διαλέγει από μία τεράστια ποικιλία κλάσεων και loadouts, και το βασικό είναι ότι μπορεί πάντα να παραμετροποιεί το παιχνίδι σύμφωνα με τα γούστα του. Είτε κάποιου του αρέσουν οι πιο γρήγορες κινήσεις και η ακρίβεια, είτε το πιο βαρύ παιχνίδι που βασίζεται σε ωμή ισχύ, θα βρει αυτό που ψάχνει στις αρχικές οθόνες και τα μενού του Rainbow Six Siege.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί μία αποστολή να οδηγηθεί στην επικράτηση, είτε η ομάδα μας είναι επιτιθέμενη είτε αμυνόμενη, είναι πάμπολλοι. Και αν οι παίκτες συνεννοούνται μεταξύ τους μπορούν να γίνουν θαύματα. Για παράδειγμα, στην άμυνα, κάποιος μπορεί να έχει συνεχώς το μυαλό του στις κάμερες που καλύπτουν το χώρο, έτοιμος να ειδοποιήσει άμεσα τους υπόλοιπους όταν αντιληφθεί την παραμικρή κίνηση. Άλλος μπορεί να οχυρώνει ορισμένες θέσεις με παγίδες και σανίδες, την ώρα που ένας συμπαίκτης τον καλύπτει.

Το σημείο εισόδου εννοείται ότι δεν είναι γνωστό και αυτό αγχώνει και τον αμυνόμενο και τον επιτιθέμενο. Κανείς δεν ξέρει αν το επόμενο παράθυρο ή πόρτα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην νίκη ή στην καταστροφή.

Το πνεύμα του Rainbow Six Siege απέχει πολύ από τα μοναχικά παιχνίδια βολών που όλοι πυροβολούν τους υπόλοιπους ή ακόμα κι όταν υπάρχουν ομάδες, πάλι ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Εμείς χαιρόμαστε για την επιστροφή μίας αγαπημένης σειράς που παντα είχε κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον τομέα των shooters.