Η LG έχει παρουσιάσει φέτος το G6, ένα από τα καλύτερα smartphone της φετινής χρονιάς, ενώ η κορεατική εταιρεία επέκτεινε τις διαθέσιμες προτάσεις νωρίτερα μέσα στο χρόνο με το G6 Plus το οποίο ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάποια νέα πρόταση της LG για τη μεσαία κατηγορία, με την εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα όχι ένα αλλά τρία μοντέλα και συγκεκριμένα τα LG Q6, Q6+ και Q6a.

Αν έχουμε συνηθίσει τα κινητά στην κατηγορία αυτή να χάνουν αρκετά από τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά των μεγάλων μοντέλων, εντούτοις έκπληξη αποτελεί η απόφαση της LG να εξοπλίσει και τα τρία μοντέλα με οθόνη Fullvision η οποία διαθέτει ελάχιστα περιθώρια, καλύπτωντας το μεγαλύτερο μέρος της εμπρόσθιας όψης. Παράλληλα η οθόνη διατηρεί και την αναλογία διαστάσεων 18:9 κάτι που κάνει πιο εύκολο το κράτημα της συσκευής.

Κατά τα άλλα, και τα τρία μοντέλα έχουν όμοια εμφάνιση ενώ διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με μεταλικά μέρη. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι στο μεγαλύτερο τους μέρος ίδια όπως το Snapdragon 435 SoC, η μπαταρία των 3000mAh, ραδιοφωνικός δέκτης καθώς και οι κάμερες όπου η εμπρόσθια έχει 5MP και η πίσω αισθητήρα 13MP. Το LG Q6a έρχεται με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικού χώρου ενώ το Q6 έχει 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικό χώρο.

Η κυκλοφορία και των τριών μοντέλων αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.