Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ήδη το μυαλό σου πηγαίνει στις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού και στο πως θα την αντιμετωπίσεις. Οι ανεμιστήρες δεν είναι ικανοί να δροσίσουν όλο το σπίτι ενώ το παλιό air condition, «καίει» πολύ ρεύμα. Η σωστή επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι ένα κλιματιστικό Inverter.

Η Ελλάδα πρόκειται για μία χώρα με υψηλές θερμοκρασίες τους περισσότερους μήνες του έτους και η αγορά του κλιματιστικού είναι σοβαρή υπόθεση. Με την τιμή του πετρελαίου βέβαια να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το κλιματιστικό πλέον εκτελεί και χρέη θέρμανσης το χειμώνα.

κλιματιστικό inverter

Αυτή η κοινωνική συγκυρία, αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ή λύση που συνδυάζει οικονομική και αποτελεσματική θέρμανση  και ψύξη, είναι το κλιματιστικό Inverter. Τα κλιματιστικά Inverter έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και αξίζουν την προσοχή σου.

  • Χρησιμοποιούν αισθητά λιγότερο ρεύμα από τα συμβατικά air condition και ακολουθούν αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές
  • Είναι πιο αποτελεσματικά αλλά και σαφώς πιο αθόρυβα
  • Χάρη στα εξελιγμένα φίλτρα τους αλλά λειτουργίες όπως ο Ιονιστής, καθαρίζουν τη ατμόσφαιρα στο χώρο σου από δυσάρεστες οσμές, σκόνη αλλά και μικρόβια

Σε σύγκριση με άλλα κλιματιστικά, τα Inverter είναι πιο ακριβά, ωστόσο οι δυνατότητές τους τα καθιστούν μία value for money λύση για κάθε σπίτι.

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο κλιματιστικό Inverter για το σαλόνι μου;

Το σαλόνι πρόκειται για τον σημαντικότερο χώρο του σπιτιού. Το χώρο που λίγο πολύ όλη η οικογένεια περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της. Θέλεις αυτός ο χώρος να έχει πάντα τις τέλειες συνθήκες θερμοκρασίας και να νιώθεις άνετα τόσο εσύ όσο και τα παιδιά σου. Οπότε, μην επιλέξεις ένα συμβατικό air condition για να κάνεις το σαλόνι… ψυγείο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε θέρμανση είτε ψύξη, το κλιματιστικό Inverter, ακόμη και σε σύγκριση με ένα ίδιας ενεργειακής κλάσης air condition, είναι πιο αποδοτικό και λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εξωτερική μονάδα δεν σταματά να λειτουργεί σε αντίθεση με τα συμβατικά, που πραγματοποιούν συνεχώς επανεκκινήσεις, με αποτέλεσμα να «καίνε» περισσότερο ρεύμα.

κλιματιστικό inverter

κλιματιστικό inverter

Εκτός όμως από το κέρδος στην τσέπη σου θα πρέπει να δώσεις προσοχή στην επιλογή του μεγέθους αλλά και την τοποθέτησή του. Ένας ενιαίος χώρος 40τμ, θα χρειαστεί ένα ισχυρό Inverter με απόδοση περίπου 14000 BTU. Έχοντας το θερμοστάτη σε μία σταθερή θερμοκρασία, θα είσαι σίγουρος ότι θα έχεις δροσιά το καλοκαίρι αλλά και ζέστη το χειμώνα.

Σε ακόμη ένα σημείο που ξεχωρίζουν τα Inverter είναι ο θόρυβος. Η στάθμη του θορύβου των κλιματιστικών Inverter είναι αισθητά χαμηλότερη σε σύγκριση με τα συμβατικά air condition. Όσο αφορά την τοποθέτησή του, καλό θα ήταν να το τοποθετήσεις στο κέντρο του δωματίου ώστε η δέσμη του αέρα να δροσίζει ή να θερμαίνει αποτελεσματικά όλο το χώρο σου.

Βρες το κατάλληλο κλιματιστικό για τα δωμάτια των παιδιών

Στα υπνοδωμάτια και κυρίως αυτά των παιδιών, θα χρειαστείς κλιματιστικά Inverter που τηρούν αυστηρές προδιαγραφές. Θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στα φίλτρα που διαθέτουν αλλά και στη λειτουργία Ιονιστή, ώστε ο χώρος κατά τη διάρκεια του ύπνου να είναι πεντακάθαρος. Μάλιστα αρκετά Inverter διαθέτουν και λειτουργία αφύγρανσης.

Τα φίλτρα, μπορούν να καθαρίζουν τον αέρα από τη σκόνη, βακτηρίδια, δυσάρεστες οσμές αλλά ακόμη και από μικρές τρίχες των κατοικίδιων ζώων. Στόχος των φίλτρων είναι να προστατεύσουν κυρίως τα άτομα σε ευπαθείς ομάδες και πάνω απ’ όλα τα παιδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καθαρίζεις συχνά ώστε ο αέρας που κυκλοφορεί να είναι πάντα φρέσκος και υγιεινός.

κλιματιστικό inverter

Ειδικά για παιδιά μικρής ηλικίας, η ποιότητα των φίλτρων θα βοηθήσει στην αποτροπή εμφάνισης αλλεργιών ή άλλους ερεθισμούς, γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή κατά την επιλογή κλιματιστικού Inverter.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ακόμη κι αν έχεις συμβατικό air condition, σου συνιστούμε να το αντικαταστήσεις. Ο πολύπλευρος χαρακτήρας των Inverter σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία τους αλλά και την αποτελεσματική προστασία των φίλτρων τους, εγγυώνται γρήγορη απόσβεση των επιπλέον χρημάτων που θα δαπανήσεις.