Η επόμενη γενιά PlayStation βρίσκεται ήδη καθοδόν και σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί και όσα έχει πει η Sony, θα είναι πολύ πιο ισχυρό και πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα PlayStation. Το PS5 με άλλα λόγια είναι πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί γύρω από το PlayStation 5, η κονσόλα θα έρχεται με έναν ειδικά σχεδιασμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ryzen Zen2 στα 7nm. Όσο αφορά τα γραφικά, αυτά θα ανήκουν στην οικογένεια των Radeon Navi ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε αποθηκευτικό χώρο SSD. Σύμφωνα με τη Sony, το loading των παιχνιδιών θα είναι έως και 19 φορές γρηγορότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα αποθηκευτικά μέσα.

Διάβασε επίσης: Το Tetris αποκτά λειτουργία Royale με gaming 100 παιχτών ταυτόχρονα.

Το PS5 θα έρχεται επίσης με υποστήριξη ήχου 3D ενώ θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PS4 όπως επίσης και το PlayStation VR. Έχουν υπάρξει αναφορές πως θα είναι συμβατό και με τα παιχνίδια όλων των προηγούμενων γενιών (PS1, PS2, PS3) αλλά η Sony έως τώρα έχει επισημοποιήσει μόνο τα παιχνίδια του PS4.

Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο αποκάλυψε η AMD είναι το γεγονός πως ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών, θα φέρνουν το Ray Tracing στο gaming. Με το Ray Tracing οι σκιές και ο φωτισμός στα παιχνίδια γίνεται ακόμη πιο δυναμικός, με παρόμοιο τρόπο όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, ώστε το gaming να δείχνει πιο εκθαμβωτικό από ποτέ.

Η Sony επίσης φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή και στον τομέα του Remote Play. Μέσα από το PlayStation Now, θέλει να φέρει την επανάσταση στο gaming, κάνοντας διαθέσιμα όλα τα παιχνίδια σου σε οποιαδήποτε mobile συσκευή, ανεξάρτητα αν έχεις την κονσόλα ή όχι. Το Remote Play που υπάρχει σήμερα σου επιτρέπει να κάνεις streaming το παιχνίδι της κονσόλας στο smartphone, στον υπολογιστή, tablet ή σε ένα PS Vita. Με το PS Now και λειτουργίες όπως 5G δίκτυα, θα μπορείς να παίζεις σχεδόν οπουδήποτε.

PS5

Η εμφάνιση της κονσόλας παραμένει μυστήριο, όπως μυστήριο και επτασφράγιστο μυστικό παραμένει η ημερομηνία κυκλοφορίας της. Αφήνοντας πλέον το 2019 έξω από τις επιλογές, το PS5 θα κυκλοφορήσει κάπου ανάμεσα στο 2020 με 2021. Ο CEO και πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment Shawn Layden βέβαια αποκάλυψε σε μία συνέντευξή του πως η νέα κονσόλα θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες ενώ σύμφωνα με τον Kenichiro Yoshida πρόεδρο της Sony, το PS5 είναι υπό ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια.

Αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για κυκλοφορία μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και έως το τέλος του 2021. Βέβαια αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτό που είχε δηλώσει ο John Kodera, CEO της Sony Interactive, πως το PS5 δεν θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων νωρίτερα από το 2021. Φιλτράροντας όλα τα παραπάνω, η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας είναι Χριστούγεννα 2020 – Μάρτιος 2021. Βέβαια θα γνωρίζουμε πολλά παραπάνω έπειτα και την επίσημη παρουσίαση από τη Sony, η οποία είναι θέμα μερικών μηνών έως ότου ανακοινωθεί.