Περισσότερη ευελιξία σε θέματα αποθηκευτικού χώρου φέρνει το update Απριλίου στο PlayStation 5. Μετά την αναβάθμιση θα μπορείς να μεταφέρεις τα παιχνίδια σου σε εξωτερικό δίσκο μέσω USB, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να κατεβάσεις νέο περιεχόμενο στον εξαιρετικά γρήγορο SSD της κονσόλας της Sony.

Το PlayStation 5 ενσωματώνει δίσκο χωρητικότητας 825GB με περίπου τα 667GB από αυτά να είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Με πολλά παιχνίδια να ξεπερνούν σε χωρητικότητα ακόμα και τα 100GB, η δυνατότητα αποθήκευσης σε εξωτερικό μέσο είναι κάτι απαραίτητο. Μέχρι πρόσφατα η δυνατότητα για αποθήκευση παιχνιδιών σε εξωτερικό δίσκο προσφερόταν μόνο για τίτλους του PS4, τους οποίους μπορούσες να περάσεις στο νέο σου PS5.

Αλλά είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι μεταφέροντας ένα next-gen παιχνίδι στον εξωτερικό δίσκο δεν σημαίνει ότι θα μπορείς να το «τρέξεις» από εκεί. Η μεταφορά σε εξωτερικό δίσκο στο PS5 βοηθά στο να κρατάς αποθηκευμένα τα δεδομένα του παιχνιδιού και να μη χρειαστεί να τα ξανακατεβάσεις, όταν θες να το ξαναπαίξεις.

Για να παίξεις το εκάστοτε παιχνίδι, όμως, θα πρέπει να το περάσεις ξανά στον εσωτερικό SSD. Άρα το update Απριλίου προσφέρει μια μέση λύση, μέχρι την έλευση της αναβάθμισης, που θα επιτρέψει την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω της εσωτερικής θύρας NVMe του PS5.

Το update Απριλίου περιλαμβάνει, επίσης, περισσότερες HDR επιλογές και ευρύτερη υποστήριξη υψηλού ρυθμού ανανέωσης. Από τις ρυθμίσεις της κονσόλας μπορείς να επιλέξεις την αυτόματη ενεργοποίηση του HDR, όταν κάτι τέτοιο υποστηρίζεται. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να «ψάχνεσαι» κάθε φορά στο menu για να απενεργοποιήσεις το HDR, όταν βλέπεις περιεχόμενο σε standard dynamic range. Επιπλέον τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης υποστηρίζονται τώρα και σε monitors με 1080p ανάλυση.

Άλλα σημαντικά features του τελευταίου update είναι το cross-generation Share Play, το οποίο σου επιτρέπει να μοιραστείς την οθόνη σου με χρήστες του PS4, και το Game Update Pre-download, μέσω του οποίου τα updates παιχνιδιών θα κατεβαίνουν γρηγορότερα αν έχεις ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις!