Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα κομμάτια του PS4 που διατέθηκαν στην Ευρώπη εξαντλήθηκαν επίσης μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο η Sony διέθεσε 700.000 κονσόλες στις περιοχές PAL, εκ των οποίων οι 250.000 μονάδες πωλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες, κάνοντας το PS4 το σύστημα βιντεοπαιχνιδιών με τις ταχύτερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αμφίβολο αν θα έχουν μείνει άλλα PS4 στα ράφια των καταστημάτων.

2,1 εκατομμύρια PS4 πωλήθηκαν σε πρώτη φάση στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη – προφανώς ολόκληρη η παρτίδα που παραδόθηκε από τη Sony. Σύμφωνα με τον Andrew House, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της Sony Computer Entertainment, ο όμιλος εργάζεται πυρετωδώς για να καλύψει τη ζήτηση και να διαθέσει στο εμπόριο όσο το δυνατόν περισσότερες κονσόλες πριν τα Χριστούγεννα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν νέες παραδόσεις PS4. Ωστόσο, πολλοί έμποροι θα πρέπει να εξυπηρετήσουν πρώτα τις προ-παραγγελίες.

Αλλά και το Xbox One, το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου σε 13 περιοχές, σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις. Ένα εκατομμύριο κονσόλες πουλήθηκαν την πρώτη μέρα. Στη Μεγάλη Βρετανία η Microsoft κατόρθωσε να διαθέσει περίπου 150.000 συσκευές μέσα στις πρώτες 48 ώρες. Ήδη αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα αναμένεται να παραλάβουν τη νέα παρτίδα Xbox One.