Νέα αναβάθμιση firmware για το αγαπημένο τους PlayStation 4 Pro έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι χρήστες, με σημαντικές προσθήκες ειδικά για όσους δεν είναι κάτοχοι μιας 4K τηλεόρασης. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το supersampling, ειδικά για τις Full HD τηλεοράσεις.

Η έκδοση 5.50 φέρνει το supersampliing για όσους έχουν συνδεδεμένη την κονσόλα με τηλεόραση Full HD. Με βάση ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, η κονσόλα περιόριζε την ανάλυση του παιχνιδιού στην 1080p ακόμα και αν αυτό υποστήριζε μεγαλύτερη ανάλυση. Τώρα όμως σε μια τέτοια περίπτωση και με ενεργοποιημένη τη ρύθμιση του Supersampling, η κονσόλα προχωρά σε rendering του παιχνιδιού στην ανώτερη ανάλυση που υποστηρίζει και στη συνέχεια κάνει downsample στην ανάλυση της τηλεόρασης. Η διαδικασία αυτή φέρει σημαντικές διαφορές στην ποιότητα των γραφικών προς το καλύτερο.

Άλλες αλλαγές του firmware 5.50 είναι ο ορισμός wallpaper από εικόνα που ο χρήστης έχει τοποθετήσει σε USB Stick αν και η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη όσο ένα copy paste αφού θα πρέπει να δημιουργηθεί πρώτα ένας κατάλογος “IMAGES” και εκεί να μεταφερθεί το αρχείο. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που απευθύνεται σε γονείς είναι το Play Time Management μέσω του οποίου είναι δυνατός ο χρονικός περιορισμός που θα μπορεί να παίζει ένα παιδί κάποιο παιχνίδι.