Η νέα κονσόλα της Sony έκανε ένα εξαιρετικά θετικό ξεκίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες πωλήθηκαν ένα εκατομμύριο Playstation 4 στη Βόρεια Αμερική, δηλαδή ολόκληρη η πρώτη παρτίδα. Το PS4 φαίνεται να έχει ξεπουλήσει σε χρόνο ρεκόρ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η επόμενη παράδοση στην αμερικανική αγορά.

Με ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέσα σε μία μόνο ημέρα η Sony έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στην ιστορία των παιχνιδιών. Καμία κονσόλα δεν εξαντλήθηκε τόσο γρήγορα όσο το PS4. Ωστόσο, αυτή η μανία για το νέο υλικό έχει και τις αρνητικές πλευρές της. Την πρώτη ημέρα διάθεσης του PS4, κατέρρευσε λόγω υπερφόρτωσης το Playstation Network, από το οποίο οι χρήστες έπρεπε να κατεβάσουν μια ενημέρωση υλικού για την αναβάθμιση της κονσόλας. Επίσης, οι παίκτες που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν την κονσόλα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις τοκογλυφικές τιμές του Amazon Marketplace και του Ebay που ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια ΗΠΑ (με προτεινόμενη τιμή τα 399 δολάρια).

Στην Ευρώπη, το PS4 θα κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου στην τιμή των 399 Ευρώ. Και στην πατρίδα του κατασκευαστή, την Ιαπωνία, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη νέα κονσόλα από τις 22 Φεβρουαρίου 2014.