Εδώ και κάποιους μήνες, οι Ιάπωνες παίκτες ταξιδεύουν ήδη με ελαφρύτερες χειραποσκευές: Τον Οκτώβριο του 2013 η Sony κυκλοφόρησε στην πατρίδα της το νέο μοντέλο PS Vita PCH-2000, το οποίο είναι 20% λεπτότερο και 15% ελαφρύτερο και χαρακτηρίστηκε από την κοινότητα των παικτών ως PS Vita Slim. Η λεπτή φορητή κονσόλα αναμένεται να φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά την επόμενη εβδομάδα, αλλά αρχικά θα διατεθεί μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Το PS Vita Slim θα ανέβει στα ράφια των βρετανικών καταστημάτων στις 7 Φεβρουαρίου στην τιμή των 180 λιρών (περίπου 220 ευρώ) και θα αντικαταστήσει πλήρων το προηγούμενο μοντέλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το PS Vita Slim, εκτός του ότι είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από την παλιότερη έκδοση, διαρκεί και μία ώρα περισσότερο. Το αντίτιμο, βέβαια, ήταν η εξαιρετική οθόνη OLED, η οποία αντικαταστάθηκε στο PS Vita Slim με μια απλή οθόνη LCD.

Ενώ η κάρτες μνήμης εξακολουθούν να παραμένουν ακριβές, το PS Vita ενσωματώνει μνήμη flash χωρητικότητας 1GB. Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια χρώματα θα διατεθεί η φορητή κονσόλα. Πάντως στην Ιαπωνία το PS Vita Slim κυκλοφόρησε με έξι παραλλαγές: