Στις 25 Μαίου και λίγους μόλις μήνες μετά το 8ο επεισόδιο του Star Wars, καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία που εντάσσεται στο σύμπαν της δημοφιλέστερης «διαστημικής σαπουνόπερας», έχοντας τον τίτλο Star Wars Solo.

Αν και βρισκόμαστε ελάχιστους μήνες πριν την προβολή, μόλις σήμερα η Disney κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας το οποίο όπως περίμεναν πολλοί, δείχνει εντυπωσιακό. Το Solo εξιστορεί τις περιπέτειες του νεαρού Han Solo και συγκεκριμένα το πως κατάφερε να γίνει ο πιλότος που όλοι γνωρίσαμε στα επεισόδια 4, 5 και 6, αλλά κυρίως πως έφτασε στα χέρια του το Millennium Falcon καθώς και το πως έγινε φίλος με τον Chewbacca.

Στο ρόλο του νεαρού Han Solo, βρίσκουμε τον Alden Ehrenreich, στο ρόλο του Lando Calrissian θα δούμε τον Lando Calrissian ενώ ο Woody Harrelson θα έχει ένα ρόλο έκπληξη στην ταινία. Σκηνοθέτης είναι ο Ron Howard ο οποίος ανέλαβε τη θέση των Phil Lord και Christopher Miller όταν αυτοί παραιτήθηκαν από την σκηνοθεσία της ταινίας αν και είχαν προχωρήσει τα γυρίσματα.