Δεν απογοήτευσε η κινεζική Xiaomi με το νέο drone που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα, και που είχε προαναγγείλει πριν μερικές ημέρες.

Αν και τη γνωρίζουμε κυρίως από τα smartphones που κατασκευάζει και διαθέτει εντός Ασίας, η Xiaomi επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην κατηγορία των drones, παρουσιάζοντας το Mi Drone 4K. Η πρόταση της Xiaomi ξεχωρίζει για την αρθρωτή δομή που στόχο έχει να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που γνωρίζουν αρκετά καλά όσοι ασχολούνται με παρόμοια gadgets, αυτό του υψηλού κόστους συντήρησης. Έτσι η κάμερα του Mi Drone μπορεί να αποσπαστεί πολύ εύκολα από το υπόλοιπο σώμα όπως επίσης και οι ρότορες.

Μιας και αναφερθήκαμε στην κάμερα, αυτή δεν απογοητεύει αφού διαθέτει ανάλυση 4K (3840 x 2160), είναι σε θέση να αποθηκεύει φωτογραφίες σε μορφή raw ενώ δε λείπει και η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης βίντεο σε HD ανάλυση. Το σύστημα σταθεροποίησης εγγυάται το τελικό βίντεο να είναι απόλυτα σταθερό.

Η μπαταρία του Mi Drone 4K έχει χωρητικότητα 5.100mAh και σύμφωνα με την εταιρεία είναι ικανή για αυτονομία πτήσης περίπου 27 λεπτών. Όπως ισχύει στα περισσότερα κορυφαία drones, το Mi Drone 4K μπορεί να γυρίσει στη βάση του μόλις ξεπεραστεί η εμβέλεια των δύο χιλιομέτρων από το χειριστή του ενώ διαθέτει δέκτες GPS και GLONASS. Για το χειρισμό του, το ειδικό χειριστήριο μπορεί να συνδεθεί με ένα smartphone Mi5 ή Mi4 της εταιρείας, κάτι που δίνει πολύ περισσότερα εργαλεία ελέγχου στον κάτοχο του.

Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας μέσα στο καλοκαίρι με τιμή περίπου $450, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για διάθεση του στην Ευρωπαϊκή αγορά.