Μετά από 4μηνη αναμονή, η Microsoft είναι έτοιμη να δείξει στο κοινό μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση του νέου της Edge Chromium browser. Αυτό που ξεχωρίζει τον νέο Edge από το παρελθόν, είναι η rendering engine στην οποία βασίζεται η οποία δεν είναι άλλη από τον Chromium, την ίδια μηχανή στην οποία στηρίζεται ο Chrome της Google.

Έχοντας ανακοινώσει τα σχέδια της τον περασμένο Δεκέμβριο, η Microsoft μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένουμε, αν και είναι φανερό ότι έχουν να γίνουν πολλά μέχρι ο νέος Edge φτάσει σε όλους τους χρήστες.

Αυτή η πρώτη δοκιμαστική έκδοση σύμφωνα με την εταιρεία απευθύνεται σε προγραμματιστές και γενικά σε όσους έχουν την περιέργεια πως θα εξελιχτεί ο Edge. Ακόμα και το γραφικό του περιβάλλον θεωρείται μέχρι στιγμής ημιτελές ενώ σε επίπεδο λειτουργιών σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε την υποστήριξη Dark Mode, εργαλείων γραμματικής, Reading View κ.α.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft απευθύνεται σε όσους αναπτύσσουν ιστοσελίδες οι οποίοι πλέον δε χρειάζεται να προχωράνε σε μεγάλες αλλαγές προκειμένου η ιστοσελίδα τους να εμφανίζεται χωρίς πρόβλημα στον Edge.

Για την ώρα πάντως υποστηρίζεται η μεταφορά των σελιδοδεικτών από τον Chrome και φυσικά τα περισσότερα extensions του, ένας από τους λόγους άλλωστε που η Microsoft επέλεξε το Chromium engine.