Η σειρά redmi της Xiaomi αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της εταιρείας, με το Xiaomi Redmi 5 να πλησιάζει και μάλιστα να έχουμε ήδη μια πρώτη καλή εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Σύμφωνα με φωτογραφίες και πληροφορίες που ανέβηκαν στο κινεζικό Weibo, το κοινωνικό δίκτυο που μοιάζει αρκετά με το Twitter, το Redmi 5 θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, με την πρώτη να ενσωματώνει το Snapdragon 625 SoC με 3GB RAM, ενώ το δεύτερο θα διαθέτει το Snapdragon 630 SoC της Qualcomm, αυτή τη φορά με 4GB μνήμη. Διαφορά θα υπάρχει και στον αποθηκευτικό χώρο, με το πρώτο μοντέλο να διαθέτει 16/32GB ενώ στο δεύτερο η μοναδική επιλογή θα είναι τα 64GB.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το Xiaomi Redmi 5 θα ξεχωρίζει για την όμορφη εμφάνισή του αλλά και την ποιότητα κατασκευής. Ξεχωρίζει ακόμα η οθόνη 5 ιντσών με Full HD ανάλυση ενώ η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 16MP. Η εμπρόσθια περιορίζεται στα 5MP και σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή αναμένεται για ακόμη μια φορά σε υψηλά επίπεδα από τη στιγμή που η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3680mAh. Ακόμα τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, την 7.1.1 Nougat και οι τιμές των διαφόρων εκδόσεων σύμφωνα με ότι έχει διαρρεύσει, θα ξεκινάνε από τα €110 και θα φτάνει τα €150 για το μοντέλο με τα 4GB RAM/64GB αποθηκευτικού χώρου.

 

Η επίσημη ανακοίνωηση της συσκευής και η ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αγορές, αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.