Η κινεζική Xiaomi αναμένεται να έχει μεγάλη παρουσία στην επερχόμενη Mobile World Congress, αρχή γενομένης με το Xiaomi Mi 9 έχοντας ήδη βέβαια προγραμματίσει μια παρουσίαση στις 24 Φεβρουαρίου.

Εκεί θα δούμε για πρώτη φορά επί ευρωπαικού εδάφους το Xiaomi Mi 9, την επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, για την οποία όμως ήδη γνωρίζουμε αρκετά, συμπεριλαμβανομένου και της εμφάνισής της. Αυτό έγινε εφκτό μετά από ανάρτηση του CEO της Xiaomi όπου και εμφανίζει τη συσκευή από το πίσω μέρος -όπου και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει-, ενώ γίνεται αναφορά και σε κάποια πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Έτσι το Xiaomi Mi 9 θα ενσωματώνει το τελευταίο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 855  και θα διαθέτει μνήμη 6GB ή 8GB ανάλογα με την έκδοση. Στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο αποθηκευτικός χώρος θα διαμορφώνεται στα 64 και 128GB.

Στο πίσω μέρος η Xiaomi έχει ενσωματώσει τρεις φακούς, ο πρώτος με 48MP ανάλυση, ο δεύτερος με 12MP αλλά και ένας τρίτος με 24MP ανάλυση. Η οθόνη έχει διαστάσεις 6.4 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED με Full HD+ ανάλυση. Περισσότερα θα μάθουμε στις 24 Φεβρουαρίου όταν και η Xiaomi θα δώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαικό λανσάρισμα της συσκευής.