Το νέο μέλος της οικογενείας Surface Pro της Microsoft αναμένεται να γίνει γνωστό στις 23 Μαΐου όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα στη Σαγκάη, όμως μια τελευταία διαρροή από το γνωστό λογαριασμό του Twitter, @evleaks, μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και στην ιστοσελίδα VentureBeat, φανερώνουν τη νέα έκδοση του υβριδικού συστήματος 2σε1 της Microsoft από όλες τις πλευρές ενώ ενδεικτικό είναι ότι η Microsoft θα το ονομάσει απλά Surface Pro. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση στο Surface Pro 4, κυρίως στο θέμα του επεξεργαστή ο οποίος θα είναι ένας από την τελευταία σειρά της Intel με την κωδική ονομασία Kaby Lake.

Απόκτησε πρώτος το Microsoft Surface Laptop.

Κατά τα άλλα η εμφάνιση έχει ελάχιστες αλλαγές, κυρίως στις γωνίες ενώ ίσως και το πάχος του να κυμανθεί σε μικρότερα επίπεδα από τον προκάτοχό του. Αυτό που δεν είναι μέρος του νέου Surface Pro είναι μια θύρα USB Type-C, με τη Microsoft να αναβάλλει για το επόμενο μοντέλο την παρουσία μιας τέτοιας θύρας που ήδη τη βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα smartphones.

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Surface Pro θα γίνουν γνωστές την Τρίτη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά.