Με συνέντευξή του στο Wired, ο Mark Cerny, ο αρχιτέκτοντας του PlayStation 4, μας δίνει τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το διάδοχο της δημοφιλέστερες παιχινδοκονσόλας, το PlayStation 5.

Μία από αυτές τις πληροφορίες είναι ότι το PlayStation 5 όπως πιθανότατα ονομαστεί η κονσόλα -χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση-, δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 αλλά το επόμενο έτος. Σε επίπεδο hardware θα στηρίζεται στην τρίτη γενιά του Ryzen επεξεργαστή της AMD, με τη GPU να βασίζεται στην αρχιτεκτονική Radeon Navi και πάλι της AMD, χαρίζοντας υποστήριξη ray tracing αλλά και αναλύσεις έως 8K.

Σύμφωνα με τον Cenry, ένας από τους τομείς που θα ξεχωρίζει το επόμενο PlayStation θα είναι στον ήχο, «χαρίζοντας μια δραματικά καλύτερη εμπειρία».

Ακόμα, η νέα κονσόλα θα ενσωματώνει ssd και όχι σκληρό δίσκο προκειμένου να γίνουν μικρότεροι οι χρόνοι φόρτωσης ενός παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει η δυνατότητα εισαγωγής παιχνιδιού μέσω οπτικού δίσκου.

Ένα από τα στοιχεία που είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ο Cenry είναι η «προς τα πίσω συμβατότητα» (backwards compatibility) με παιχνίδια PlayStation 4 και PlayStation VR. Πάντως δε θα μάθουμε κάτι για το επόμενο PlayStation στην έκθεση E3 τον Ιούνιο αφού η Sony έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γιορτή των videogames μετά από χρόνια.