Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) να επιβάλει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν 16 μήνες.

Διάβασε επίσης: AirPlay 2 και HomeKit στις τηλεοράσεις LG AI.

Ο λόγος για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ το FTC σε εταιρεία, είναι οι μαζικές παραβιάσεις ιδιωτικότητας στις οποίες προχώρησε το Facebook, και αφορούν το σκάνδαλο Cambridge Analytica. Συγκεκριμένα το Facebook κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους χρήστες του, δίνοντας τους την ίδια στιγμή μια ψεύτικη εικόνα παροχής προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Apple κυκλοφορεί patch για να διορθώσει προβλήματα στο GPS με παλαιότερες γενιές iPhone.

Πάντως αν και 20 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο πρόστιμο του FTC για ζητήματα ιδιωτικότητας, το πρόστμο αποτελεί στην ουσία «χάδι» για το Facebook το οποίο είχε μάλιστα περισσότερα κέρδη μόνο στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους.

Επιπλέον η απόφαση δεν αλλάζει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας του, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Ο ίδιος πάντως ο Zuckerberg, συνιδρυτής και CEO του Facebook δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει την ευθύνη προστασία των μελών της και ότι το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται σκληρά για να ανταποκριθεί στην ευθύνη αυτή, θέτοντας νέα πρότυπα ασφάλειας για τη βιομηχανία.»